Fister brengt Detroit terug in de ALCS

Door

Wat zullen de Detroit Tigers blij zijn met hun keuze om voor de transferdeadline Doug Fister over te nemen van de Seattle Mariners. De 27-jarige pitcher kende een goede reeks aan het einde van het seizoen, had een groot aandeel in de zege op de New York Yankees in de beslissingswedstrijd en was vannacht in Game 3 tegen Texas opnieuw van waarde.

Fister moest slechts twee run en zeven honkslagen toestaan in 7 1/3 sterke innings. De Tigers versloegen de Rangers met 5-2 en doen weer helemaal mee in deze serie nadat de ploeg twee nederlagen opliep op Texaanse bodem. Manager Jim Leyland had lovende woorden over voor Fister. “I thought it was a pitching clinic”.

Texas opende vroeg de voorsprong, maar een double van Miguel Cabrera in de vijfde inning bracht daar verandering in. De Tigers namen een 2-1 voorsprong en gaven de overwinning niet meer uit handen. Sterker nog. Cabrera deed er nog een schepje bovenop met een homerun in de zevende inning. Teamgenoot Jhonny Peralta sloeg eveneens de bal de tribunes in.

Rangers starter Colby Lewis gooide geen verkeerde wedstrijd is manager Ron Washington van mening. “Het was gewoon een goede wedstrijd. Colby hield ons in de wedstrijd, maar het was Fister die een geweldige prestatie leverde vanavond.”

De Tigers kunnen woensdag in eigen huis op gelijke hoogte komen in de serie. Rick Porcello zal namens Detroit de heuvel betreden in Game 4. De Rangers leggen de bal in handen van Matt Harrison. Slugger Cabrera is er sterk van overtuigd dat zij nog lang niet uitgeschakeld zijn. “Nobody said it’s going to be easy. You’ve got to be patient.”

Foto: dailycaller.com

1 Reactie

Ook leuk om te lezen