Fight Night 66: Mooi afscheid voor ‘hometown hero’

Door

Mark Muñoz (VS) verslaat Luke Barnatt (Engeland)
– jurybesluit (unaniem)

Daar was het dan: het laatste gevecht uit de carrière van Mark Muñoz. Muñoz zal nooit beschouwd worden als een legende wat betreft prestaties binnen het Octagon, zijn persoonlijkheid en bijdrage daarbuiten zijn wel degelijk legendarisch te noemen. En dat hij nooit kampioen is geworden wil niet zeggen dat hij geen verdienstelijke vechter is geweest. Vijftien keer uitkomen in de UFC tegen onder meer Demian Maia, Lyoto Machida, Chris Weidman en Gegard Mousasi, doet niet zomaar iedereen. In zijn afscheidsduel trof Muñoz de boomlange Luke Barnatt uit Engeland.

In dit gevecht deed Muñoz van zich spreken op een manier die men van hem gewend is: tegenstander neerhalen en erop inslaan. Hoewel niet iedere takedown een succesvolle was, kreeg ‘The Filipino Wrecking Machine’ Barnatt vaak genoeg naar de grond om een stempel te drukken op de partij. Vooral in de eerste en derde ronde lukte het Muñoz om zijn venijnige ground and pound te laten gelden. Barnatt verdient een compliment voor de sweeps en judo takedowns die hij een paar keer succesvol wist uit te voeren. Maar het was steeds Muñoz die de grootste schade aanrichtte. De Amerikaan met Filippijnse roots wint via een terecht unaniem jurybesluit. Barnatt toont zich overigens een sportieve verliezer door zijn tegenstander na het uitgesproken juryoordeel nog even op te tillen als gebaar van respect.

Hiermee krijgt de carrière van Muñoz een mooi en passend afscheid. Zeker ook nadat de beste man zelf de kijkers nog even trakteert op een inspirerende en emotionele speech. Alles wat Muñoz zegt in deze speech, bevestigt hoe gedreven, gepassioneerd en bijzonder hij is als sportman en persoon. Dit is weliswaar de derde verliespartij op rij voor Barnatt, maar verwacht niet dat dit einde verhaal is voor de nog jonge, talentvolle Engelsman.

Ook leuk om te lezen