Fight Night 66: Mooi afscheid voor ‘hometown hero’

Door

Gegard Mousasi (Nederland) verslaat Costas Philippou (Cyprus)
– jurybesluit (unaniem)

In de co-main event kwam de Nederlander Gegard Mousasi in actie tegen de Cypriotische krachtpatser Costas Philippou. Mousasi, geboren in Iran maar opgegroeid in Nederland, traint in Leiden en is ervarener dan zijn 29-jarige leeftijd doet vermoeden. Zo won hij als light heavyweight al eens titels in Strikeforce en Dream en heeft hij na zaterdag alweer 37 winstpartijen op zijn naam staan. Dat hij voor dit gevecht de favoriet was kon geen verrassing genoemd worden. Philippou is na een indrukwekkend begin in de UFC al een paar jaar aan het sukkelen met zijn carrière. In Manila kon hij zoals verwacht ook niet voor een upset zorgen.

Het was één en al Mousasi van begin tot eind. De altijd ingetogen en respectvolle ‘Dreamcatcher’ is intelligent genoeg om te weten dat ‘kroegvechten’ met iemand als Philippou geen goed idee is. Dit deed hij dan ook niet en in plaats van strikes uit te wisselen, koos hij ervoor om zijn tegenstander neer te halen en met zijn sublieme skills op de grond zijn tegenstander daar ook te houden. Afgezien van een paar trappen die Philippou wist te landen, was Mousasi’s dominantie op de grond eigenlijk een beetje het verhaal van de hele partij. Jammer dat Gegard geen finish kon forceren, maar hem kennende zullen we er genoeg van zien in zijn volgende gevechten.

Mousasi blijft met deze zege relevant onder de middelgewichten, zijn volgende opponent zal hoogstwaarschijnlijk een gevestigde naam uit de top 10 zijn. Philippou daarentegen, zal zich af moeten gaan vragen hoeveel hij nog uit zijn loopbaan kan halen. Hij verloor drie van zijn laatste vier partijen en is met zijn 35 jaar ook de jongste niet meer. De matchmakers zullen hem wellicht nog een laatste kans geven tegen een andere aftakelende veteraan, of juist een jonge up-and-comer.

Ook leuk om te lezen