Fight Night 66: Mooi afscheid voor ‘hometown hero’

Door

Main Card

Frankie Edgar (VS) verslaat Urijah Faber (VS)
– jurybesluit (unaniem)

Uit sommige hoeken in de MMA wereld was de term ‘superfight’ te horen, in aanloop naar dit gevecht. Geheel onterecht? Nee. Frankie Edgar en Urijah Faber horen immers bij de UFC elite en zijn allebei ex-kampioenen in de organisatie. Edgar is al een tijdje bezig aan een winstreeks waarmee hij hoopt nog in aanmerking te komen voor een tweede kans op de UFC featherweight title. Faber maakte voor dit duel de overstap van bantamweight naar featherweight, op beide gewichten kan hij uit de voeten.

Helaas werd dit niet het spektakelstuk waar iedereen op hoopte. Edgar deed eigenlijk alles een tikje beter dan zijn tegenstander en besliste daarmee de partij. Zijn bekende ‘stick and move’ tactiek wist hij ook deze keer weer prima uit te voeren, gecombineerd met een takedown hier en daar. Hoewel Faber nog wel enkele malen doel trof met een stoot of een knie, had hij over het hele gevecht gezien simpelweg geen antwoord op de snelheid, handigheid en precisie van Edgar. ‘The Answer’ heeft in de ogen van de fans waarschijnlijk weinig punten gescoord op het gebied van vermaak, maar laten we niet vergeten dat hij zich zonder al te veel moeite ontdeed van een gevaarlijke vechter als Faber. Faber viel aan te rekenen dat hij zaterdagavond in Manila niet de killer was die hij kan zijn, ook niet in de slotfase van het gevecht toen hij vanwege de grote achterstand in punten alleen nog via knockout of submission kon winnen.

Edgar ziet zijn winstreeks na zaterdag oplopen naar vier. Direct na het gevecht liet hij weten een titelgevecht te willen met de winnaar van Aldo – McGregor. De kans is echter groter dat zijn bazen hem eerst nóg een keer willen zien winnen, en als het kan op ietwat minder saaie wijze. Faber alias the ‘The California Kid’, zal ondanks een teleurstellende vertoning niet al te veel gezichtsverlies hebben geleden. Er was namelijk totaal geen sprake van een afslachting en bovendien was het Faber die een gewichtsklasse omhoog ging om dit duel mogelijk te maken.

Ook leuk om te lezen