Fight Night 64: Cro Cop neemt wraak op Gonzaga

Door

Jimi Manuwa (Engeland) verslaat Jan Blachowicz (Polen)
– Jurybesluit (Unaniem)

Waar Manuwa normaliter altijd zijn tegenstanders graag naar de grond slaat, begint het gevecht nu aftastend voor de Engelsman. Blachowicz probeert met een aantal directe stoten Manuwa te verrassen, maar die worden gecounterd. In de eerste ronde is het Manuwa die domineert en veel gebruik maakt van de kooi.

Een harde trap op het gezicht van Manuwa zorgt voor een prima start van de tweede ronde. Ook het lichaam van de Engelsman wordt regelmatig geraakt. Aan het eind van de tweede ronde neemt Manuwa het gevecht weer over, met een aantal goede rake trappen en stoten. De knock out stoot is er nog niet voor de Engelsman die ook niet echt fit oogt.

De Engelsman verloor vorig jaar tegen Gustafsson voor het eerst een gevecht in de MMA en lijkt het nu weer moeilijk te hebben tegen de Pool. Toch lukt het Blachowicz niet om zijn tegenstander te domineren en blijft hij voor eigen publiek passief vechten. In derde ronde gaat het heen en weer tussen beide vechters en komt er een beslissing van de jury aan. Het is voor het eerst in de MMA carriere van Manuwa dat er een jurybesluit aan te pas moet komen. Alle juryleden zijn unaniem en geven de overwinning aan Engelsman die daarna verklapt dat hij geblesseerd aan het gevecht begon. Hij vocht met een gescheurde knieband.

Ook leuk om te lezen