Fight Night 64: Cro Cop neemt wraak op Gonzaga

Door

Main Card
Gabriel Gonzaga (Brazilië) verslaat Mirko ‘Cro Cop’ Filipović (Kroatië)
– TKO 3e ronde

UFC Fight Night: Gonzaga v Cro Cop

Heel Kroatië kijkt al acht jaar uit naar de rematch tussen Cro Cop en Gonzaga. In 2007 versloeg Gonzaga de Kroaat na een schitterende knock out. In Polen begint de Braziliaan met hetzelfde plan. De 40-jarige Cro Cop is erg passief in de eerste ronde en incasseert veel stoten. Gonzaga probeert van alles om de Kroaat uit zijn schild te trekken, maar zonder succes. In de eerste ronde raakt Cro Cop zijn tegenstander ook maar een keer.

Het gevecht gaat in de tweede ronde verder met de dominantie van Gonzaga. Cro Cop probeert aan het begin zijn tegenstander te verrassen met zijn beroemde headkick, maar Gonzaga zag het aankomen en counterde met een clinch tegen de kooi. Op de grond gaat Gonzaga vervolgens verder met het domineren van zijn tegenstander. Met ground-and-pound probeert hij de Kroaat knock out te slaan. De ervaren vechter verdedigt echter goed, tot er een paar ellebogen landen op het gezicht van Cro Cop. Dat resulteert uiteindelijk in een enorme nee boven zijn linkeroog.

Ook in de derde ronde toont Gonzaga zijn dominantie en zoekt constant het oog van zijn tegenstander. Totdat Cro Cop ineens met een harde rechterstoot komt op het gezicht van de Braziliaan. Die wankelt even, waarna Cro Cop het grondspel domineert. De Kroaat plant een aantal harde ellebogen op het gezicht van Gonzaga. De Braziliaan, inmiddels met een enorme snee op zijn gezicht, probeert van alles. Helaas voor hem stopt de scheidsrechter het gevecht, na een dominante ground-and-pound van Cro Cop.

De Kroaat wint bij zijn UFC terugkeer en neemt revanche op Gonzaga. Na het gevecht krijgt hij de vraag of hij door gaat en tegen wie hij eventueel wil vechten. Het antwoord van de Kroatische legende daarop: “Ik ga nu douchen, mijn spullen pakken en naar huis.”

Ook leuk om te lezen