Fight Night 63: ‘Money’ Mendes steelt de show

Door

Al Iaquinta (VS) verslaat Jorge Masvidal (VS)
– jurybesluit (verdeeld)

iaquinta masvidal
Een interessante clash tussen lichtgewichten Jorge Masvidal en Al Iaquinta stond als co-main event op het programma. Masvidal wordt gezien als een all-around vechter met een voorkeur voor boksen. Hij is niet wat je noemt een specialist in het vroegtijdig beëindigen van een gevecht, maar dat neemt niet weg dat dit American Top Team product over exceptionele kwaliteiten beschikt in de kooi. De drie jaar jongere Iaquinta traint onder het befaamde duo Ray Longo en Matt Serra en is tevens teamgenoot van middleweight kampioen Chris Weidman.

De eerste ronde is eigenlijk de meest boeiende van het hele gevecht. Masvidal is dominant en Iaquinta lijkt aan een hopeloze missie bezig te zijn. ‘Raging Bull’ wordt constant gecounterd door zijn grotere en langere opponent. Tegen het einde van de ronde weet Masvidal de klus zelfs bijna te klaren als hij Iaquinta op de grond heeft en trakteert op rake stoten, na een prachtige knie die Iaquinta’s gezicht open rijt. De ronde is voorbij en een bebloede Iaquinta strompelt naar zijn coaches.

In ronde 2 lijkt Iaquinta’s missie er niet minder hopeloos op te worden. Masvidal blijft het gevecht dirigeren met zijn indrukwekkende bokstechnieken. Iaquinta mist meer dan dat hij raakt, terwijl Masvidal counter na counter weet te plaatsen. De entertainmentwaarde voor een doorsnee fan is wellicht laag, maar voor de doorgewinterde liefhebbers zullen ronde 1 en 2 gezien worden als een ware ‘boxing clinic’, verzorgd door Masvidal. Iaquinta verdient een compliment voor zijn doorzettingsvermogen. Hij weet dat hij alles zal moeten geven in de derde en laatste ronde en dat doet hij ook. Masvidals benen worden veelvuldig geraakt met trappen. Iaquinta haalt deze ronde binnen door agressief te vechten. Toch lijkt hij, na in de eerste twee rondes niks klaar te hebben gespeeld, de verliezer te gaan worden.

Maar dan… Waar de meeste kijkers een unaniem besluit in het voordeel van Masvidal verwachten, is het Al Iaquinta die uiteindelijk als winnaar wordt omgeroepen. Dit door twee juryleden die op de één of andere manier een gevecht hadden gezien waarin Iaquinta de betere was. MMA en juryleden: het blijft een slecht huwelijk. Onder luid boegeroep wordt Iaquinta nog even kort geïnterviewd en verlaat zichtbaar gefrustreerd het strijdveld.

Iaquinta heeft ruzie met het publiek:

Ook leuk om te lezen