Fernandez zorgt voor commotie na homerun in laatste start

Door

Atlanta Braves v Miami MarlinsJose Fernandez nam vanwege een inningslimiet gisteren voor het laatst plaats op de heuvel voor de Miami Marlins. De pitcher, die een indrukwekkend debuutjaar kende, sloot zijn seizoen op bijzondere wijze af. Niet alleen stond hij slechts één punt toe in zeven sterke innings, ook offensief droeg hij zijn steentje bij. De rookie sloeg gisteren zijn eerste homerun in de Majors en de Atlanta Braves waren niet echt blij mee met de manier waarop hij dit vierde.

Leading off

Na zijn succesvolle uithaal, gooide Fernandez zij bat triomfantelijk weg, keek hij de bal nog even na vanaf de thuisplaat en spuugde hij bij het derde honk nog even op de grond in de richting van derde honkman Chris Johnson. Dit konden de bezoekers niet waarderen en toen Braves-catcher Brian McCann hier wat van zei nadat de pitcher zijn ronde had gemaakt, ontstond er een opstootje waarbij de beide banken en bullpens leegstroomde. Fernandez toonde zich schuldbewust na afloop en bood zijn excuses aan: “Ik heb een fantastisch jaar achter de rug en nu eindigt deze op zo’n manier. Wat ik deed, is niet goed en ik schaam me ervoor.”

Three Strikes

  • De Boston Red Sox zetten weer een stap in de richting van het divisiekampioenschap. Ze wonnen gisteren na extra innings van hun directe concurrent, de Tampa Bay Rays, en Mike Carp was daar verantwoordelijk voor. De linksvelder kwam in de tiende inning als pinch hitter in het veld met alle honken bezet en sloeg prompt de bal de tribunes in. Hiermee bezorgde hij zijn ploeg de 3-7 overwinning en een voorsprong van 9,5 wedstrijden op de nummer twee in de AL East.

  • In de AL West deden de Oakland Athletics goede zaken. De A’s wonnen met liefst 18-3 van de Minnesota Twins en zagen de Texas Rangers ook het derde duel tegen de Pittsburgh Pirates verliezen. Hierdoor is de voorsprong van de ploeg uit California inmiddels opgelopen tot drie wedstrijden.
  • De St. Louis Cardinals lijken weer op het juiste moment de goede vorm te pakken te hebben. Nadat ze het afgelopen weekend hun grote concurrent de Pirates op een sweep wisten te trakteren, wonnen ze ook de eerste twee wedstrijden in de serie tegen de Milwaukee Brewers. In beide duels hadden de Cards moeite met scoren op de startende werper van de tegenstander. Dinsdag strandde een no-hitter van Wily Peralta in de zesde inning en gisteren deed Marco Estrada deze prestatie nog een keer over. De thuisploeg wist vervolgens echter vier runs te scoren op de bullpen, waardoor de Cardinals met 5-1 wonnen en een voorsprong van één wedstrijd op de Pirates behielden.

Seventh-inning stretch

De Rays kwamen net iets te kort voor een triple play

Mooie verdedigende actie van Stephen Drew

En ook collega Mike Napoli kan er wel wat van

Naast Jose Fernandez was er nog iemand die niet blij was met de homerun van Evan Gattis

Going Dutch

  • Jurickson Profar sloeg een uit vier met een run.
  • Xander Bogaerts, Didi Gregorius, Jonathan Schoop en Kenley Jansen kwamen allen niet in actie.
  • Andrelton Simmons ging twee uit drie met een vrije loop en scoorde een run.
  • Roger Bernadina kwam in de negende inning in het veld als defensieve wissel en kwam niet aan slag.
  • Shairon Martis kende een sterk debuut voor de Twins. Zijn ploeg kreeg wel een zware nederlaag te verwerken, maar de reliever gooide een sterke inning waarin hij geen punten opgaf en twee keer drie slag gooide.

Extra innings

Het seizoen van Derek Jeter zit erop. De korte stop van de Yankees werd dit jaar geplaagd door verschillende blessures en maakte verschillende mislukte rentrees. Na de laatste klachten van de veteraan rondom zijn enkel besloten de Yanks om Jeter wederom op de disabled list te plaatsen en hem voor de rest van het seizoen aan de kant te houden. Hierdoor kan de ploeg in de spannende strijd om een wild card geen beroep meer doen op hun captain. “Ik vind het erg jammer dat ik niet meer in actie kan komen, want in deze tijd van het jaar speel ik het liefst. Het hele seizoen was al een nachtmerrie voor me, dus dit is wel een passend einde.”

Scoresheet

New York Yankees (78-68) @ Baltimore Orioles (77-68) 5-4
Kansas City Royals (77-69) @ Cleveland Indians (77-68) 6-2
San Diego Padres (66-78) @ Philadelphia Phillies (67-78) 2-4
Los Angeles Angels (69-76) @ Toronto Blue Jays (67-78) 5-4
Chicago Cubs (62-83) @ Cincinnati Reds (83-64) 0-6
Washington Nationals (76-69) @ New York Mets (64-80) 3-0
Atlanta Braves (87-58) @ Miami Marlins (54-90) 2-5
Boston Red Sox (89-58) @ Tampa Bay Rays (78-67) 7-3 / na tien innings
Pittsburgh Pirates (84-61) @ Texas Rangers (81-64) 7-5
Detroit Tigers (84-62) @ Chicago White Sox (58-87) 1-0
Oakland Athletics (84-61) @ Minnesota Twins (63-81) 18-3
Milwaukee Brewers (62-82) @ St. Louis Cardinals (85-60) 1-5
Houston Astros (50-96) @ Seattle Mariners (65-81) 6-1
Arizona Diamondbacks (73-72) @ Los Angeles Dodgers (85-60) 4-1
Colorado Rockies (67-80) @ San Francisco Giants (66-80) 3-4

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen