Favre biedt McCoy de helpende hand

Door

Brett Favre maakte na vorig seizoen bekend echt te stoppen. Dat betekende echter niet dat de NFL-legende in aanloop naar dit seizoen niet in training was. Colt McCoy, quarterback van de Cleveland Browns, belde Favre tijdens de NFL lockout op met de vraag of hij met aan de slag wilde gaan.

Voor McCoy was het belletje richting de voormalig quarterback van o.a. de Green Bay Packers en de Minnesota Vikings niet bijzonder.

,,Tijdens de lockout mocht ik niet gecoached worden door iemand van de Browns. Toen schoot direct de naam van Favre door mijn hoofd. Welke andere coach of ex-speler heeft zoveel ervaring met de huidige game? Niemand, dus de keuze was snel gemaakt.”

In Hattiesburg brachten de twee enkele dagen met elkaar door en probeerde de drievoudig NFL MVP het ‘West Coast’ systeem aan McCoy uit te leggen. Met dit systeem won Favre in 1996 de SuperBowl onder leiding van Mike Holmgren, destijds de coach bij de Packers en tegenwoordig president van de Browns.

,,Het was voor mij de ideale mogelijkheid om vragen die ik had aan hem te stellen. Daarnaast hebben we veel aan mijn voetenwerk en het lezen van de game gewerkt. Het was echt een hele positieve ervaring voor mij.”

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, afgelopen weekend tegen de laatste Super Bowl winnaars, de Green Bay Packers, liet McCoy een goede indruk achter. Zijn Browns wonnen met 27-17 en de quarterback was zelf goed voor een touchdown. Daarnaast kwamen negen van zijn tien passes aan en had hij een passerrating van 152.1.

Ook leuk om te lezen