Fantasy Update: Welcome Mr. Mariota

Door

Mariota
Elke week benoemen we op dinsdag kort de toppers en floppers van de voorgaande speelronde en geven we enkele tips voor de aankomende wedstrijden. Eindigend in een lijstje met 10 spelers of D/ST die de moeite waard zijn om op te pikken.

Wat een debuut!
Marcus Mariota is de naam. Tweede draft pick in de NFL Draft van 2015 en fantasy stud van beroep! Er zal een run op zijn diensten komen (net als op James Jones) om hem volgende week op te kunnen stellen. 24 punten sprokkelde de rookie bij elkaar. Na Tom Brady en Carson Palmer de beste QB van week 1. Saillant detail: Mariota deed er maar drie kwarten over. Bij een tussenstand van 42-7 kwam back up Zach Mettenberger binnen de lijnen. 209 yard en 4 TD passes. Wow! Wat een debuut. De Titans gaan veel plezier aan hem beleven net als toekomstige fantasy owners.


Buffalo Bills v New England Patriots
Tight Ends
Het was de week van de TE’s. In positieve zin. Begon het feest donderdagavond met een classic Gronk party, 27 punten. Iets dat enigszins te verwachten was. Austin Seferian-Jenkins (23), Travis Kelce (22) en Tyler Eifert (22) deden het dan misschien iets minder qua punten. Zij overtroffen de verwachtingen ruimschoots. Van Kelce werd wel het nodig verwacht met de nieuwe aanval in Kansas City. Op een stevige productie van Seferian-Jenkins en Eifert werd minder gerekend. Dat zal de komende weken anders zijn. Het lijkt, na deze eerste zwaluw, alsof de positie van Tight End wel eens een mooie opleving zal ondergaan. Dat meer spelers fantasy relevantie krijgen naast Gronkowski en Jimmy Graham. Dat is mooi meegenomen voor deze zwakke positie!


Dallas Cowboys v Philadelphia Eagles
Blessures
Het was natuurlijk niet overal hosanna. In Dallas (en door veel eigenaren) werd gehuild om het verlies van Dez Bryant. Al was de winst op de Giants een aangenaam doekje voor het bloeden! In minder mate zal het verlies van DeSean Jackson aankomen. Dat van T.Y Hilton daarentegen zal zich wel degelijk laten voelen. Gelukkig is dit jaar de WR positie wellicht de makkelijkste om goede vervangers op te stellen. James Jones, Percy Harvin anybody? Moeilijker zal het zijn zeker in twee QB leagues om QB Derek Carr (Raiders) en Josh McCown (Browns) te vervangen. Alhoewel, er zullen altijd Manziel fans zijn die een gokje zullen wagen.


Detroit Lions v Green Bay Packers
Pick ups voor week 2
Hieronder 9 spelers en een D/ST die het waard zijn om op te pikken of te starten komend weekeinde. De eerste vijf gelijk pakken als ze nog beschikbaar zijn. De tweede vijf zijn wat longshots maar zeker de moeite waard.

Pick Ups / Starters
1. Dion Lewis, RB, New England Patriots
2. Tyler Eifert, TE, Cincinnati Bengals
3. Austin Seferian-Jenkins, TE, Tampa Bay Buccaneers
4. Terrance Williams, WR, Dallas Cowboys
5. James Jones, WR, Green Bay Packers
6. Marcus Mariota, QB, Tennessee Titans
7. Ladarius Green, TE, San Diego Chargers
8. Tyrod Taylor, QB, Buffalo Bills
9. Danny Woodhead, RB, San Diego Chargers
10. Titans D/ST

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen