Fantasy Football Preview week 5

Door

Buffalo Bills v Cleveland Browns

QB blessures
De eerste wedstrijd deze speelronde heeft ons weer eens met de neus op het blessure-feit gedrukt. Blessures liggen elk moment op de loer en kunnen je fantastyteam maken en breken. Zowel de Buffalo Bills (EJ. Manuel) als de Cleveland Browns (Brian Hoyer) verloren hun startende QB. Niet alleen vervelend vanwege het verlies van de QB’s, al hadden weinig mensen ze als starter, ook vanwege de chemistry die ze hebben met de WR’s en TE’s van hun team. Niets garandeert je dat de nieuwe QB gelijk dezelfde chemie heeft met de wideouts. De impact gaat dus verder dan alleen het verlies van de QB.
Hoe het volgende week zal gaan met Jordan Cameron en Josh Gordon in je fantasyteam? Al scoorde Cameron slecht afgelopen donderdag met maar drie schamele puntjes. De verwachtingen zijn goed. De receivers van de Bills zijn echter een ander verhaal.

No Peterson
Aangezien die Viking een bye-week hebben zullen veel ploegen een reserve RB moeten opstellen. Een grote aderlating. Adrian Peterson speelde de eerste weken geweldig en maakte de hoge verwachtingen waar. Een interessante vervanging voor hem zou Rashad Jennings kunnen zijn van de Oakland Raiders. Darren McFadden speelt hoogstwaarschijnlijk niet en als hij wel speelt ben je beter af met hem op de bank.
Een tweede optie is Johnathan Franklin van de Green Bay Packers. Eddie Lacy zal de meeste speeltijd krijgen maar met een geweldige prestatie twee weken geleden (op zijn fumble na) en de blessure van James Starks zal hij genoeg snaps spelen om te rechtvaardigen dat hij start in je team.

Vier ploegen
Deze week geen twee ploegen maar vier ploegen die geen wedstrijden op het programma hebben. Qua resultaten geen hoogvliegers. Vanuit fantasy perspectief zullen een aantal spelers node gemist worden. De al eerder genoemde Peterson, QB Robbert Griffin III, WR Antonio Brown en RB’s Doug Martin, Le’Veon Bell en Alfred Morris. Mogelijkerwijs heb je daardoor meer posities te vervangen. Let daarbij op dat je spelers kunt verplaatsen tot het moment dat hun wedstrijd start. Het zou natuurlijk zonde zijn dat je geen punten scoort doordat je net te laat bent om je team aan te passen.

Gronk Watch
Speelt hij wel, of speelt hij niet? Eén ding is zeker. Als de New England Patriots hem laten spelen dan moet jij dat ook doen! Zelfs op halve kracht is hij een top vijf TE.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen