Fantasy Factory: Impact Trades

Door

fantasy factory

Donderdag was de laatste kans voor teams om van spelers te ruilen. De trade deadline doet de laatste jaren een beetje denken aan de Dunk Contest: de verwachting zijn hoog, maar op het moment suprême valt het altijd een beetje tegen. De trades van afgelopen avond zorgen echter wel voor wat buitenkansjes in fantasy. Zo hebben bijvoorbeeld Philadelphia 76ers nogal wat minuten over in hun rotatie en minuten staan voor statistieken.

Danny Granger voor Evan Turner

Als je eigenaar bent van Turner ben je nu mooi het bokje. Bij de 76ers was hij dit seizoen topscorer met 17.4 punten per wedstrijd en hij was daarnaast een goede bron voor assists en rebounds. Dat is per direct voorbij. Paul George en Lance Stephenson zijn belangrijke meneren bij de Indiana Pacers, die jagen op de eerste plek in de Eastern Conference. Ik verwacht dat hij iets meer minuten gaat spelen dan de 22.5 van Danny Granger, maar de 30 zal hij niet halen. Daardoor zal hij niet langer waarde hebben in de meeste leagues. Granger daarentegen zal flink in waarde stijgen. Turner speelde 35 minuten bij de Sixers en als Grangers lichaam het toelaat kan hij dat getal wellicht benaderen. Ik verwacht dat hij zo’n 17 punten per wedstrijd gaat scoren met ongeveer 1.8 3PM, 5.5 reb, 3 ast, 1.0 steal. Zijn schotpercentage dit seizoen is echter slechts 35.9 procent en als hij dat niet verbetert, kun je hem beter links laten liggen. Tony Wroten is daarom ook een speler om in de gaten te houden. Hij bewees al eerder waarde te hebben wanneer hij speelt.

 

Spencer Hawes naar Cleveland Cavaliers

Hawes was één van de pareltjes dit fantasyseizoen. Een center die 1.5 3pm schiet en 1.3 blockt is ten eerste zeer zeldzaam en ten tweede een klein goudmijntje. Bij de Cleveland Cavaliers is Anderson Varejao momenteel geblesseerd, dus Hawes heeft een kans zijn waarde als starter te bewijzen bij zijn nieuwe team. Ik verwacht echter een dip in zijn productie wanneer de Brazilaanse center weer fit is. Ik zou het voorlopig even aankijken, maar wanneer zijn minuten dalen is het niet ondenkbaar dat hij zijn complete waarde in fantasy verliest. Hem nu proberen te traden is dan ook geen gekke gedachte. Byron Mullens gaat vermoedelijk de plek van Hawes invullen bij de 76ers. Mullens is ook een center met driepuntschot, maar hij heeft daar zelf meer vertrouwen in dan ik. Mullens zou een goede bron van punten kunnen worden, maar zijn schotpercentage is een va de slechtste in de league onder bigs.

 

Steve Blake voor MarShon Brooks

Blake startte dit seizoen regelmatig in het fantasy-vriendelijke systeem van Mike D’Antoni. Dat is nu klaar. Hij zal een goede back-up zijn voor Stephen Curry bij de Golden State Warriors, maar is niet langer een point guard die je in je fantasyteam wilt hebben. Kendall Marshall zal dit seizoen de honeurs als spelverdeler gaan waarnemen bij de Los Angeles Lakers, want Steve Nash kan bijna afgeschreven worden dit seizoen. Marshall zou zomaar eens de meeste assists in de league kunnen uitdelen de komende maanden en als je assists nodig hebt zou ik op hem jagen in een trade.  De Lakers hebben al shooting guards in Wesley Johnson, Nick Young en uiteraard de geblesseerde Kobe Bryant, dus het zal voor Brooks moeilijk worden om waarde te verkrijgen in fantasy.

 

Fantasy Baas van de Week: James Harden
James Harden heeft de smaak te pakken na de All-Star Game. Hij speelde twee duels waarin hij 68 punten, 16 assists, 10 rebounds, 8 3pm en 5 steals collecteerde. Daarnaast steelt hij de show in een nieuwe reclame van FootLocker. Het is een smetje dat de winnende reeks van de Houston Rockets gisteren in overtime tot een stop werd gebracht, maar de guard is duidelijk in vorm. En met een Harden in vorm en steeds betere Dwight Howard zijn de Rockets meer dan een outsider in de Western Conference.

Fantasy Dwaas van de Week: Jeff Teague
Teague is het kwijt. Maar dan echt kwijt. Toen hij dit seizoen zo fantastisch startte, had dat met zelfvertrouwen te maken. Hij had een mooi contract gekregen en de zekerheid dat hij de komende jaren de sleutels in handen had van de Atlanta Hawks. En toen raakte Al Horford geblesseerd en begon Teague een beetje te twijfelen aan wie hij de bal moest geven. En die twijfel werd de afgelopen week keihard afgestraft door het bestuur in ATL. Bij een goed aanbod hadden ze hem graag van de hand gedaan. En nu is het zelfvertrouwen kwijt. Deze week kwam hij niet verder dan 12 punten met 3.5 assists. Oei.

Ook leuk om te lezen