Fantasy Factory: Anthony Davis is een beest

Door

fantasy factory

Anthony Davis is de fantasy MVP tot dusver. Zijn eerste seizoen in de NBA voelde nog een beetje teleurstellend. Dit kwam vermoedelijk door de torenhoge verwachtingen dat hij met zich mee bracht. In college leidde hij de Kentucky Wildcats naar de NCAA Championship met gemiddeldes van 15.2 punten, 11.2 rebounds en het belachelijke aantal van 4.6 blocks. De rookie zou vervolgens experts als Serge Ibaka wel even van de troon stoten als het om blocks ging, een van de schaarste categorieën in fantasy. Dat ging mooi niet door en Davis kwam niet verder dan 1.8 blocks. Dit jaar is echter een ander verhaal. De Hornets veranderden in de Pelicans, the Unibrown in een ster.

De power forward had uiteindelijk slechts een klein jaar nodig om te wennen aan de NBA. Davis blokt dit seizoen 3.1 maal per wedstrijd een bal en leidt daarmee de NBA, voor Roy Hibbert (2.7 blk), DeAndre Jordan (2.4 blk) en Serge Ibaka (2.3 blk). Davis brengt echter nog veel meer met zich mee. In college waren zijn offensieve kunsten nog wat twijfelachtig, maar inmiddels scoort hij 19.2 punten per wedstrijd met goede percentages. Hij raakt 52.6% van zijn schoten en schiet 76% van zijn vrije worpen raak. Daarnaast onderschept hij niet alleen schoten, maar ook passen. Met 1.4 steals is hij top vijf onder power forwards. DeMarcus Cousins leidt hier met 1.9.

Volgens de Player Rater gebaseerd op gemiddeldes staat Davis op een gedeelde vijfde plaats met Kevin Love, nipt achter LeBron James en Chris Paul. Davis is pas twintig jaar en is de komende jaren een vaste top vijf pick waard en het is niet uit te sluiten dat hij in een paar jaar uit groeit tot de beste speler in fantasy. Dit jaar is hij een ster geworden en ik verwacht dat hij volgend seizoen een superster wordt. Ben benieuwd of hij tot All-Star wordt verkozen.Fantasy Baas van de Week: Kevin Durant
San Antonio Spurs v Oklahoma City Thunder

In principe is KD elke week een baas in fantasy. En in het echt ook trouwens. Niet voor niets is hij de beste pick in fantasy en als je het mij vraagt de MVP in de NBA. Want als je kijkt naar de huidige starters in Oklahoma City is het eigenlijk best magertjes wat er op het parket staat. Na het uitvallen van Russell Westbrook heeft Durant duidelijk besloten nog meer zijn stempel op het spel van de Thunder te drukken. Dat leidde deze week tot tweemaal toe tot 48 punten. In zijn laatste vijf duels behaalt hij gemiddeld 35.6 punten, 2.6 3PM, 7.8 rebounds, 5.4 assists, twee steals en een block. Dat is groots. Heel groots. Dat is een prestatie voor bazen.

Fantasy Dwaas van de Week: Chris Bosh Miami Heat v New York Knicks

Bosh begon de week fantastisch met een uitmuntende wedstrijd waarin hij 9/9 FG schoot. Foutloos. In de drie daaropvolgende duels was het “O My Bosh-gehalte” een stuk lager. Hij scoorde opeenvolgend acht, twaalf en zes punten. Daarnaast leverde hij in die duels geen blocks of steals. Wat vooral opviel in zijn statistieken deze week is het geringe aantal schoten dat hij nam. In vier duels kwam hij niet verder dan 35 schoten, gemiddeld 8.7. In zijn vijf duels daarvoor waren dit er nog 17,4 gemiddeld en was Bosh zeer productief. Wanneer hij de kans krijgt heeft hij veel waarde in fantasy, maar van weken als deze worden owners niet blij.

Are You Picking Up What I’m Putting Down

  • Darren Collison – 94% owned – gaat veel minuten maken met Chris Paul aan de zijlijn
  • J.J. Redick – 54% owned – bijna hersteld en speelde tot dusver een prima seizoen
  • Raymond Felton 49% owned – Knicks lijken eindelijk weer wat chemie te hebben, wat zal leiden tot hogere assist nummer bij the Duck
  • James Johnson – 7% owned – In diepe leagues goede bron voor steals, blocks en drietjes. Wel wisselvallend.

 
Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen