Falcons ongeslagen status kwijt, Bengals vernederen Giants

Door


Atlanta Falcons @ New Orleans Saints – 27-31

De Atlanta Falcons zijn hun ongeslagen status kwijt. De tot dit weekend enige ongeslagen ploeg in de league verloor in de uitwedstrijd bij divisierivaal New Orleans Saints met 27-31. In de Superdome begon de wedstrijd nog wel goed voor de Falcons, halverwege het eerste kwart hadden ze reeds een 10-0 voorsprong gepakt.

Na de openingsscores van de Falcons grepen de Saints het initiatief en bij aanvang van het derde kwart stond er een 17-28 voorsprong voor de Saints op het bord toen de Falcons weer wakker werden en met 10 onbeantwoorde punten de leiding weer overnamen. De Saints scoorden echter nog een field goal en gaven erna de leiding niet meer uit handen.

New York Giants @ Cincinnati Bengals – 13-31

De Bengals begonnen aan de wedstrijd na de vorige vier als verliezer van het veld te hebben moeten stappen. Om nog hoop te houden op een plaatsje in de play-offs moest het team vandaag winnen, en dat deed het overtuigend tegen de leiders van de NFC East. De Giants aanval zal coach Tom Coughlin ook de komende week hoofdpijn bezorgen, nadat Eli Manning twee intercepties gooide en een fumble verloor. Ook running back Ahmad Bradshaw gaf de bal weg aan de tegenstander.

Andy Dalton was met vier touchdowns de ster van de wedstrijd. Hij zal in de komende drie weken tegenover de Kansas City Chiefs, Oakland Raiders en San Diego Chargers staan, en heeft dus een goede kans om het seizoen van de Bengals weer op het juiste spoor te krijgen. (BJB)

Buffalo Bills @ New England Patriots – 31-37

Ondanks dat de Patriots gedurende bijna de gehele wedstrijd twee scores voor stonden, was het spannend tot het einde. Met nog 28 seconden op de klok gooide Bills quarterback Ryan Fitzpatrick een interception in de endzone naar cornerback Devon McCourty, waardoor de wedstrijd ten einde kwam.

De runningback-tandem van de Bills met Fred Jackson en C.J. Spiller was weer eens op stoom. Jackson had 80 yards met twee touchdowns en Spiller 70 yards, waaronder een aantal goede rushes in het derde en vierde kwart. Runningback Danny Woodhead had een rushing en een recieving touchdown voor de Patriots.

Fitzpatrick gooide uiteindelijk voor 337 yards, twee touchdowns en een interception. Tom Brady had ook twee touchdowns, 237 yards zonder interceptions. (LB)

Denver Broncos @ Carolina Panthers – 36-14

Met de overwinning tegen de Panthers hebben de Broncos nu vier wedstrijden op een rij gewonnen, en daarmee staan ze ruim aan de leiding in de AFC West. In het duel tussen quarterback Cam Newton en linebacker Von Miller, die in 2011 met de eerste twee picks in de draft gekozen werden , trok Miller aan het langste einde. De linebacker was, evenals een week eerder, zonder twijfel de beste speler op het veld. De zes tackles, één sack en een forced fumble in de statistieken was slechts een deel van de chaos waar de jonge linebacker elke play voor zorgde.

De aanval van de Broncos had geen dag om over naar huis te schrijven, maar met behulp van de verdediging en special teams konden de Panthers gemakkelijk aan de kant worden gezet. Cam Newton werd zeven keer gesacked, iets wat nog nooit eerder gebeurde in zijn carrière. Returner Trindon Holliday scoorde voor de tweede week op rij een return touchdown, al bleek in de replay dat die score eigenlijk niet toegekend had mogen worden. Het maakte voor de uiteindelijke uitslag echter geen verschil. (BJB)

Detroit Lions @ Minnesota Vikings – 24-34

Adrian Peterson is niet alleen definitief terug van zijn blessure, hij lijkt beter dan ooit. In eigen huis tegen divisierivaal Detroit Lions rende hij 171 yards bij elkaar, waaronder een 61-yard touchdown run. Hiermee bewees hij de Vikings een goede dienst in de 34-24 zege.

Lions’ wide receiver Calvin ‘Megatron’ Johnson, die het hele seizoen al lijkt te worstelen met zijn vorm verzamelde vandaag wel een indrukwekkende 207 yards en een touchdown, maar het mocht voor de Lions niet baten. (PB)

Oakland Raiders @ Baltimore Ravens – 20-55

In eigen huis zijn de Baltimore Ravens de afgelopen jaren bijna onverslaanbaar, en dit weekend moesten de Oakland Raiders dat ondervinden. Met een half time score 10-27 zullen de Raiders al niet blij zijn geweest, maar na een derde kwart waarin de Ravens nog eens 21 punten daar aan toevoegden konden de Raiders gaan verlangen naar hun lange terugvlucht naar de westkust.

Op de grond konden beide teams weinig creëren. Zowel Marcel Reese als Ray Rice rushten allebei voor minder dan 50 yards. Beide quarterbacks gooiden echter voor meer dan 350 yards, en Ravens receiver Torrey Smith liet weer eens van zich horen met twee touchdown catches. Aan de statistieken te zijn zou je denken dat de score dicht bij elkaar zou liggen, maar uiteindelijk gaven de Raiders via special teams de wedstrijd weg door een blocked punt en een kick return touchdown toe te staan. (BJB)

San Diego Chargers @ Tampa Bay Buccaneers – 24-34

De Bucs wonnen vanavond hun derde wedstrijd op een rij. De grootste bijdrage daartoe werd geleverd door Philip Rivers, die op twee sleutelmomenten de bal in de handen van een Bucs verdediger gooide. Vooral de eerste was zuur, Rivers werd bij een stand van 21-24 ‘gepicked’ door cornerback Leonard Johnson voor een 83-yard interception return, waardoor de wedstrijd buiten handbereik kwam.

De Bucs scoorden eerder nog door een blocked punt en twee touchdown passes van Josh Freeman. Rivers had naast zijn twee interceptions ook nog drie touchdowns en 337 yards. (LB)

Tennessee Titans @ Miami Dolphins – 37-3

Waar de Titans vorige week tegen de Chicago Bears nog de ene na de andere turnover moesten opgeven, namen ze deze week op bezoek bij de Dolphins zelf het heft in handen. Met maar liefst vier takeaways en 37 punten maakten ze korte metten met de Fins, die niet verder kwamen dan een field goal.

Voor de Dolphins betekende de het verschil van 34 punten de grootste thuisnederlaag sinds 1968. De ploeg uit Miami heeft nu een record van 4-5. De Titans waren hard op weg het NFL-record voor meest toegestane punten scherper te zetten, maar de verdediging zal moed putten uit het feit dat er vandaag slechts drie punten weggegeven werden. (PB)

Recaps zijn geschreven door Lennart Beishuizen (LB), Bert Jan Brands (BJB) en Pieter Brouwers (PB)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen