Falcons geven zege weg, Bears winnen na zwak begin

Door

Cleveland Browns v Atlanta Falcons

De NFC South is in 2014 hard op weg om de slechtste divisie aller tijden te worden. Ook vandaag faalde een NFC South team weer hopeloos met de Atlanta Falcons die (4-7) die een zege uit handen gaven. Verder wisten zowel de Green Bay Packers (8-3) als de Chicago Bears (5-6) te profiteren van het verlies van de Detroit Lions (7-4), en hadden de Philadelphia Eagles (8-3) geen moeite met de Tennessee Titans (2-9)

First Down

Atlanta Falcons coach Mike Smith zal nog vaak terug denken aan de wedstrijd tegen de Cleveland Browns. Vanwege slecht clock management en slecht verdedigen gaven de Falcons in de absolute slotfase de zege weg en verloren zij met 26-24 van de Cleveland Browns (7-4).

Met minder dan één minuut te gaan waren de Falcons namelijk al in de positie om voor een field goal te gaan, maar op third down besloot Falcons-coach Mike Smith een time-out aan te vragen. Hierdoor stond de klok stil, en door een mislukte pass even later hadden de Browns nog tijd over nadat Falcons-kicker Matt Bryant zijn ploeg op een 24-23 voorsprong had gezet.

En dit bleek een kostbare fout. Brian Hoyer maakte eerdere fouten goed door zijn ploeg richting de helft van de Falcons te leiden, en aan het einde maakte kicker Billy Cundiff het karwei af:

Third and Long

* De Chicago Bears (5-6) begonnen dramatisch tegen Lovie Smith en de Tampa Bay Buccaneers (2-9), maar dankzij een sterk derde kwart kon de ploeg alsnog redelijk eenvoudig winnen. Dit werd ook voor een groot deel mede mogelijk gemaakt door enkele turnovers van de hand van ex-Bears quarterback Josh McCown, al is de actie van Chris Conte ook een compliment waard in dit geval:

Jay Cutler zou voor slechts 130 yards gooien, maar omdat de Buccaneers aanvallend weinig klaar konden spelen was het goed genoeg voor een 21-13 overwinning.

* Voor de Philadelphia Eagles (8-3) was het een hele makkelijke middag. Tegen de Tennessee Titans (2-9) stond de ploeg letterlijk vanaf het eerste balcontact voor dankzij deze kick return van Josh Huff:

Vooral verdedigend wisten de Titans, die met 43-24 verloren, helemaal niets in te brengen. Mark Sanchez gooide voor 307 yards en een touchdown terwijl runningback LeSean McCoy goed was voor 130 rushing yards en twee touchdowns. Voor Sanchez was het de derde wedstrijd op rij dat hij voor meer dan 300 yards gooide. Als Sanchez dit volgende week weer weet te doen is hij de eerste Eagles-quarterback die viermaal op rij voor 300 yards of meer gooit.

* Het koste wat moeite, maar de Green Bay Packers (8-3) wisten in een spannend duel met 24-21 van de Minnesota Vikings (4-7) te winnen. Wie naar de statistieken kijkt zal opvallen dat Vikings-quarterback Teddy Bridgewater meer yards had (210) dan Aaron Rodgers (209, een miniem verschil). Maar de man die het verschil maakte was Packers-runningback Eddie Lacy, die niet was af te stoppen door de Vikings-defensie:

Lacy zou eindigen met 125 rushing yards en twee touchdowns, en met de overwinning staan de Packers nu bovenaan in de NFC North.

Extra Point

Er wordt vaak gezegd dat er genoeg cornerbacks zijn in de NFL die makkelijk als wide receiver zouden kunnen spelen. Browns-cornerback Joe Haden is iemand die het vast zou kunnen, afgaande op onderstaande beelden:

Er viel niet veel te juichen voor de Tennessee Titans, dus toen ze eenmaal scoorde besloot offensive lineman Chance Warmack het extra goed te vieren:Een recap van de overige wedstrijden lees je hier!

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen