Falcons, Chiefs, Bills en Fins winnen

Door

Miami Dolphins v Indianapolis Colts

Dallas Cowboys @ Kansas City Chiefs 16 – 17
De Kansas City Chiefs hebben De Dallas Cowboys nipt verslagen. Quarterback Alex Smith had een groot aandeel in de 16-17 zege van zijn ploeg. Met 223 yards en 2 touchdowns had Smith al prima statistieken. Frappanter was het echter dat hij ook de leading rusher van de Chiefs was met acht rushes goed voor 57 yards. Running back Jamaal Charles kwam tot slechts 55 yards in twee keer zoveel pogingen. Aan de zijde van de Cowboys was Dez Bryant erg op dreef, met negen catches voor 141 yards en een touchdown was hij de grote man van de ploeg uit de Lone Star state. Hij kon echter niet voorkomen dat de Cowboys met lege handen naar huis moesten.

Carolina Panthers @ Buffalo Bills  23 – 24
Nadat de Buffalo Bills vorige week de overwinning tegen de Patriots nog uit de handen lieten glippen wisten ze nu de zege op miraculeuze wijze wel veilig te stellen. Met slechts twee seconden op de klok gooide E.J. Manuel (296 yards, 1 td, 1 int) de winnende touchdown pass naar Stevie Johnson (111 yards, 1 td). De laatste drive was indrukwekkend te noemen. Met de bal op de 20-yard lijn en slechts één minuut en 38 seconden op de klok moesten de Bills een touchdown scoren om te kunnen winnen. Manuel liet zien uit het juiste hout gesneden te zijn en gooide de defensie van Carolina aan gort. Met 51 passing yards en ook nog 9 rushing yards in de drive leidde de rookie zijn ploeg naar de zege. Al moet gezegd worden dat de 20-yard penalty die de Panthers tegenkregen op de eigen 31-yard lijn met nog 21 seconden op de klok de Bills wel erg in het zadel hielp.

St. Louis Rams @ Atlanta Falcons24 – 31
Na de verliespartij in en tegen New Orleans van vorige week hebben de Atlanta Falcons in eigen huis de eerste zege van het seizoen geboekt. St, Louis werd met 24-31 verslagen. De Falcons kenden een bliksemstart. Matt Ryan (374 yards en 2 td’s) gooide in het eerste kwart touchdown passes naar Steven Jackson (tot vorig seizoen spelend voor de Rams) en Julio Jones. Toen Osi Umenyiora in het tweede kwart een pass van Rams QB Sam Bradford (352 yards, 3 td’s, 1 int) onderschepte en de bal de end zone in liep stond de thuisploeg al met 21-0 voor. De Rams stelden daar tegenover slechts een fieldgoal. Nadat ook Atlanta nog een driepunter had gescoord was de ruststand 24-3. De Rams scoorden vervolgens twee touchdowns op rij en brachten de spanning terug in de wedstrijd. Via een rushing touchdown stelden de Falcons echter snel orde op zaken en de laatste passing touchdown van de Rams was enkel goed voor de statistieken.

Miami Dolphins @ Indianapolis Colts 24 – 20
De Indianapolis Colts verliezen niet vaak in eigen huis, maar Miami heeft ze een gevoelige nederlaag toegebracht. Ryan Tannehill, quarterback van de Fins, gooide maar liefst 319 yards bij elkaar. Colts quarterback Andrew Luck kreeg het niet meer voor elkaar in zijn laatste drive de ommekeer te bewerkstelligen en liep derhalve tegen de tweede thuisnederlaag van zijn NFL-carrière aan, de eerste voor de Colts in een jaar. Luck gooide uiteindelijk 321 yards en 25 van zijn 43 passes werden gevangen. Tannehill pakte 2 yard minder, maar had daar ook minder pogingen voor nodig. 23 van zijn 34 passes kwamen aan. Mike Wallace en Charles Clay vingen namens de Dolphins beiden meer dan 100 yards en een touchdown elk. (PB)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen