‘Ex-topman Microsoft koopt Clippers’

Door

Golden State Warriors v Los Angeles Clippers - Game Five

De soap rond de Los Angeles Clippers lijkt eindelijk tot een einde te komen. Volgens Amerikaanse media heeft voormalig CEO van Microsoft, Steve Ballmer, de ploeg gekocht voor 2 miljard dollar. Hij neemt daarmee de club over van de familie Sterling. De miljardair uit Seattle, die nog 18 miljard dollar op zijn rekening zou hebben staan, bracht gisteren het hoogste bod uit.

In de afgelopen weken zijn er veel namen naar boven gekomen die de club wel zouden willen overnemen, van Magic Johnson tot Grant Hill. Het is echter Ballmer die als lachende derde er vandoor gaat met de franchise. Opmerkelijk genoeg deed Ballmer onlangs samen met een paar andere investeerders uit Seattle een poging om de Sacramento Kings te kopen en te verplaatsen naar Seattle. Dat avontuur mislukte echter en de Kings bleven gewoon in Sacramento. Volgens de laatste berichten is Ballmer niet van plan de Clippers naar Seattle te verplaatsen. Tijdens de play-offwedstrijden van de Clippers zat Ballmer regelmatig op de tribune en praatte hij ook uitgebreid met de baas van de NBA, Adam Silver.

Voordat de verkoop definitief wordt, moeten er handtekeningen worden gezet waaronder die van Donald Sterling. Samen met zijn vrouw is hij eigenaar van de Clippers en verwacht wordt dat hij nog gaat tegenwerken. Zijn vrouw heeft al laten weten bij een goed bod mee te willen werken aan een verkoop van de club. De Amerikaanse media rekenen op een goede afloop en dat ook Donald akkoord zal gaan.

Ballmer verbreekt met zijn 2 miljard meteen het record van duurste franchise-overnames in de NBA. Het vorige record was in handen van Wesley Edens die samen met een groep investeerders de Milwaukee Bucks in april overnam voor een bedrag van 550 miljoen dollar.

Foto: GettyImages

Ook leuk om te lezen