Evander Kane verlaat KHL

Door

Een flink aantal NHL-spelers komen tijdens de lock-out uit in de Russische KHL. Evgeni Malkin van de Pittsburgh Penguins en New Jersey Devils Ilya Kovalchuk excelleren wekelijks bij hun Russische ploegen. Beiden staan in de top 5 van het individuele puntenklassement. Malkin staat voor Metallurg Magnitogorsk op 31 punten in 21 wedstrijden en Kovalchuk heeft als speler van SKA St. Petersburg 28 punten in 19 wedstrijden op zijn naam staan.

Niet alle spelers die tijdelijk de overstap van de NHL naar de KHL maken, zijn echter even succesvol. Eén van de eerste NHL-spelers die naar de KHL trok, was Evander Kane. Hij koos voor een verblijf bij Dynamo Minsk, maar aan dat verblijf is afgelopen weekend een einde gekomen. Het lukte Kane niet om zich aan het hockey in de KHL aan te passen.

Kort na aankomst bij Dynamo had hij al een aanvaring met coach Alexander Andrievski, die hem verweet niet goed genoeg in conditie te zijn. Twee weken later werd Kane voor één wedstrijd geschorst omdat hij in de wedstrijd tegen Avangard Omsk verdediger Mikita Pivtaski een tik had gegeven.

De talentvolle left wing van de Winnipeg Jets kwam in 12 wedstrijden tot slechts 1 schamel puntje voor Dynamo. Dat hij in totaal 47 minuten op de strafbank heeft doorgebracht, geeft wel aan dat het een verstandig besluit is om in goed overleg afscheid te nemen van Minsk en terug te keren naar Winnipeg.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen