Ersan Ilyasova verruilt Bucks voor Pistons

Door

Milwaukee Bucks v Dallas Mavericks

De NBA Finals zijn in volle gang maar ook de transfercarrousel in de NBA begint alweer warm te draaien. Forward Ersan Ilyasova van de Milwaukee Bucks speelt vanaf komend seizoen voor de Detroit Pistons. Dat meldt Yahoo!Sports donderdag. In ruil voor de 28-jarige Turk krijgen de Bucks veteraan Caron Butler en forward Shawne Williams.

Ilyasova staat vooral bekend als stretch four die het moet hebben van zijn aanvallende kwaliteiten. De 2.08 lange forward speelde sinds 2006 voor de Bucks en kwam daar, met een tussenstop in Spanje, tot meer dan 450 wedstrijden. Hij was daarin goed voor gemiddeld ruim tien punten en zes rebounds per wedstrijd. Hij heeft nog een contract tot het einde van het seizoen 2016/2017 ter waarde van zo’n acht miljoen per jaar.

Voor tweevoudig All-Star Caron Butler betekenen de Milwaukee Bucks een reünie. Butler speelde in 2013-14 al een half seizoen in Milwaukee. De 35-jarige small forward was in zijn hoogtijdagen een van de betere scorers in de NBA en kwam meerdere seizoenen tot meer dan twintig punten per wedstrijd. Voor Shawne Williams zou Milwaukee zijn achtste NBA-team zijn. Maar of hij ooit in Wisconsin zal spelen is onduidelijk omdat zijn contract na dit seizoen afloopt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen