Ernstige blessure maakt einde aan seizoen Irving

Door

KyrieIrvingg

De ergste basketball nachtmerrie voor Kyrie Irving is werkelijkheid geworden. De point guard van de Cleveland Cavaliers komt de rest van de play-offs niet meer in actie. Irving heeft zijn linkerknieschijf gebroken.

De point guard liep de blessure gisteren op in de eerste wedstrijd van de NBA Finals tegen de Golden State Warriors (108-100 verlies). Irving speelde 44 minuten, waarin hij 23 punten, zeven rebounds, zes assists en vier steals noteerde.

Verlenging
In de verlenging ging het fout. De ster zakte door zijn knie en moest naar de kleedkamer. Aan zijn gezicht was af te lezen dat hij ontzettend veel pijn had. De point guard verliet gisteren de kleedkamer op krukken.

Nog voordat de uitslag van de MRI-test naar buiten kwam, verschenen er al berichten in de Amerikaanse media dat Irving zeer waarschijnlijk de tweede wedstrijd zou missen. Nu is dus bekend geworden dat hij helemaal niet meer in actie komt dit seizoen. Naast het feit dat hij de rest van de play-offs mist, is hij ook drie tot vier maanden uitgeschakeld.

Irving kwam later op vrijdag met een statement op zijn Instagram.

Kevin Love
Irving zal ergens de komende dagen een operatie ondergaan. De point guard is niet de eerste speler van de Cavaliers die lange tijd is uitgeschakeld. In de eerste ronde van de play-offs raakte ook Kevin Love al ernstig geblesseerd na een duel met Kelly Olynyk van de Boston Celtics.

Tweede wedstrijd
Zondagnacht staat de tweede wedstrijd van de NBA Finals op het programma. Het duel wordt gespeeld in Oakland en begint om 2:00 (Nederlandse tijd).

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen