Elson: ‘Spanje serieus alternatief dankzij lockout’

Door

Rotterdammer Francisco Elson staart zich niet meer blind op een vervolg van zijn carrière in de NBA. Dat maakte Elson dinsdag bekend aan de basketbalsite HoopsHype.

De center, die het laatste seizoen uitkwam voor de Utah Jazz, gaf aan te balen van de situatie, maar mede daarom ook alternatieven te zoeken om te spelen in een ander land dan de Verenigde Staten. ,,Mocht ik terug willen keren naar Europa, dan zou Spanje absoluut mijn voorkeur hebben.”

Elson, die het afgelopen goed was voor een gemiddelde van 2,2 punt en 1,9 rebound per wedstrijd, speelde tussen 1999 en 2003 al eens vier jaar in Spanje en dat was hem zeer goed bevallen. ,,De competitie zit gewoon erg goed in elkaar. Het niveau is zeer hoog.”

De center speelde in Spanje voor FC Barcelona, Valencia en Caja San Fernando. Afgelopen zomer kreeg hij al een aanbieding van Bilbao om daar te spelen, maar die sloeg hij nog af. ,,Die aanbieding ontving ik gelijk na het einde van vorig seizoen. Ik wilde toen alle opties eerst goed op een rijtje zetten en ging er tevens niet vanuit dat de lockout zo lang zou blijven duren.”

Mocht er een Spaanse club nu voor hem komen, dan zou Elson het zeker overwegen. ,,Maar dan wil ik een ‘NBA-out’ clausule in mijn contract hebben. Willen ze dat niet doen, dan ga ik alleen luisteren naar aanbiedingen die voor meerdere jaren tellen.”

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen