Elleboogklachten voor Yankees’ starter Tanaka

Door

Boston Red Sox v New York Yankees

De New York Yankees plaatsten Masahiro Tanaka op de 15-day disabled list met een elleboog inflammation (ontsteking). Pijn aan de elleboog bij een pitcher gaat vaak samen met een gescheurde band en de gevreesde Tommy John operatie, maar de Yankees willen nog niets weten van een doemscenario.

“Je bent altijd ongerust wanneer een speler een MRI-scan ondergaat aan zijn elleboog”, zei Yankees’ manager Joe Girardi. “Onze teamarts, Dr. Christopher Ahmad, moet nog een onderzoek doen naar de elleboog van Tanaka, tot die tijd blijft het dus speculeren.”

Tanaka vloog woensdag terug naar New York voor een MRI-scan vanwege klachten aan zijn elleboog na de 5-3 nederlaag tegen de Cleveland Indians. De 25-jarige Japanner kende de nodige moeite in zijn laatste vier starts voor de Yankees (4.25 ERA, vijf homeruns tegen en ‘slechts’ 22 K’s over 29 2/3 innings).

In zijn eerste veertien starts domineerde de rookie op de heuvel met een 11-1 record, 1.99 ERA en 10.2 strikeouts per negen innings. Het leverde hem een uitverkiezing op voor de MLB All-Star Game, komende dinsdag in Minnesota, maar zijn plek wordt ingenomen door Boston Red Sox’ closer Koji Uehara.

Tanaka’s blessure is een domper voor de Yankees die ook al pitcher Ivan Nova, Michael Pineda en C.C. Sabathia moeten missen vanwege blessures.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen