Einde seizoen voor Melky Cabrera

Door

Toronto Blue Jays v Boston Red Sox

Melky Cabrera komt dit seizoen niet meer in actie. De outfielder van de Toronto Blue Jays brak gisteren tijdens het duel met de Boston Red Sox (8-9 verlies) zijn pink.

De dertigjarige speler dook tijdens de wedstrijd terug naar het eerste honk en zijn hand kwam daarbij vervelend terecht. De outfielder ging uit, maar besloot wel te blijven spelen. Echter tijdens zijn volgende slagbeurt in de zesde inning bleek hij toch te veel pijn te hebben en dus besloot Cabrera het veld te verlaten. Na het doen van een aantal controles bleek dat hij zijn rechterpink heeft gebroken. Aangezien het reguliere seizoen nog drie weken duurt, zit een terugkeer er dit jaar niet meer in.

Tegenvaller
De blessure is een grote tegenvaller voor de Blue Jays. Toronto staat op dit moment op een derde plaats in de American League East met een record van 72-68. De achterstand op de Baltimore Orioles is tien wedstrijden. De Blue Jays maken echter nog steeds een kans op een plek in de play-offs. In de strijd om een Wild Card staan ze maar vijf wedstrijden achter de Seattle Mariners.

Stand Wild Card 5 september

De Blue Jays hebben een achterstand van vijf wedstrijden in de strijd om een Wild Card (Bron: MLB.com)

Goed seizoen
Cabrera was dit seizoen één van de beste spelers van de Blue Jays. Hij noteerde een slaggemiddelde van .301 met zestien homeruns en 73 binnengeslagen punten.

Cabrera was bezig aan één van zijn beste seizoenen uit zijn carrière

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen