Einde seizoen Peverley na hartstilstand

Door

Dallas Stars v Vancouver Canucks

Het seizoen zit erop voor Rich Peverley. De centre van de Dallas Stars zakte afgelopen maandag, in het duel tegen de Colombus Blue Jackets, ineens in elkaar door een harstilstand.

Op een zojuist belegde persconferentie lieten Stars-headcoach Lindy Ruff, Peverley en doktor Robert J. Dimeff weten dat het seizoen erop zit voor de 31-jarige speler. Peverley zal de komende tijd onder het mes gaan om zijn hartritme weer normaal te laten functioneren. Deze operatie stond eerder gepland voor na afloop van het huidige seizoen.

Het is nog niet bekend wanneer en of Peverley terug zal keren op zijn schaatsen. ,,Dat is simpelweg nog te vroeg, we moeten afwachten hoe de operatie verloopt,” aldus Dimeff. Peverley zelf was vooral enorm blij met het snelle handelen van de doktoren afgelopen maandag. ,,Zij hebben mijn leven gered.”

Het duurde slechts 14 seconden om Peverley, die op de bank zat, in de tunnel te krijgen en te beginnen met de eerste behandelingen. De snelheid van handelen is van essentieel belang tijdens het falen van hart voor de kans op herstel.

Van Peverley was al langer bekend dat hij last had van hartritmestoornissen. Dit kwam aan het licht na een medische test in de voorbereiding op dit seizoen. Toch zeggen doktoren dat hij er vorig seizoen ook gewoon gespeeld mee kan hebben. ,,De symptonen voor deze variant zijn amper zichtbaar.”

De gehele persconferentie kan je hier zien:

Ook leuk om te lezen