Einde seizoen Lee door heupblessure

Door
Lee strompelt van het veld en grijpt naar zijn heup
Lee strompelt van het veld en grijpt naar zijn heup

Het seizoen van Golden State Warriors-speler David Lee is door een heupblessure ten einde gekomen. In de play-off ontmoeting met de Denver Nuggets van zaterdag verliet Lee in het vierde kwart het veld en keerde niet meer terug.

De Warriors maakte bekend dat een MRI zondag een derdegraads scheur in de rechterheup onthulde en het uitgesloten is dat hij dit seizoen nog in actie komt.

Het is een flinke klap voor de de ploeg en hun play-off aspiraties. De club liet zaterdag zien het de Nuggets knap lastig te kunnen maken. Met nog 1.2 seconden op de klok maakte Andre Miller voor de ploeg uit Denver de winnende lay-up: 97-95. Lee speelde een beperkte rol met 10 punten (4-14 fg), maar pakte wel 14 rebounds.

Hij heeft echter een groot aandeel in het succesvolle seizoen van de Warriors, die als zesde eindigden in de Western Conference. Hij werd voor de eerste keer in zijn loopbaan een All-Star en scoorde gemiddeld 18.5 punten en 11.2 rebounds. Hij behaalde de meeste double-doubles in de NBA met een totaal van 56.

Carl Landry zal waarschijnlijk Lee vervangen op de power forward positie.

Ook leuk om te lezen