Einde seizoen Giants-WR Steve Smith

Door

De New York Giants kregen donderdag slecht nieuws te horen. Wide receiver Steve Smith zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen vanwege een blessure aan zijn linkerknie, waaraan hij binnenkort geopereerd zal worden. Dinsdagmiddag had Smith nog een MRI-scan ondergaan aan zijn die knie en dat leverde slecht nieuws op. De 2010 Pro Bowler liep de blessure op in het duel met de Minnesota Vikings van afgelopen maandag.

,,Ik voel met Steve mee,” vertelde coach Tom Coughlin. ,,Hij had zich net terug gevochten van een andere blessure en dat loopt hij dit op. Het eerste nieuws was dat er iets met zijn hamstring aan de hand was, maar dit is natuurlijk veel erger. Het hele team leeft nu met hem mee.”

Er was meer slecht nieuws uit de Giants ziekenboeg. Receiver Mario Manningham liep in hetzelfde duel tegen de Vikings een heupblessure op en is een twijfelgeval voor het duel het thuisduel tegen de Philadelphia Eagles. ,,Hij heeft wel een probleem,” stelde Coughlin over Manningham’s blessure. ,,Hopelijk zal hij vooruitgang boeken en zodoende de komende dagen nog trainen.”

Manningham zelf is er van overtuigd dat hij kan spelen. ,,Na het duel van maandag kon ik niet meer lopen van de pijn, maar ik sta zondag gewoon aan de kick-off. Daar ben ik heilig van overtuigd. Juist nu dat we weten dat Steve dit jaar niet meer spelen zal ik nog harder moeten werken voor het team.”

Giants-quarterback Eli Manning noemde de naderende afwezigheid van Smith ongelukkig, maar gaf tevens aan dat hij rekent op zijn vervangers. ,,We hebben Hakeem Nicks en Mario weer terug. Derek Hagan is hier al een maand en speelt goed en we hebben natuurlijk nog Michael Clayton. Met deze jongens kunnen we verschillende manieren spelen en ik denk dat het ons succes zal brengen.”

Ook leuk om te lezen