Eigenaar gaat Brooklyn Nets naar Rusland verhuizen

Door

Mikhail Prokhorov

De Brooklyn Nets zullen binnenkort naar Rusland verhuizen. Bronnen lieten aan Reuters weten dat Mikhail Prokhorov, eigenaar van de Brooklyn Nets, van plan is om zijn bedrijf, waar de Brooklyn Nets onder vallen, naar Rusland te verhuizen. Dat betekent dus dat de dagelijkse leiding vanuit Rusland zal opereren.

Deze opmerkelijke verhuizing heeft te maken met de oproep van het Kremlin aan Russische zakenlieden om hun activa te repatriëren om zo nieuwe Amerikaanse sancties tegen te gaan. De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben een visumverbod en de bevriezing van tegoeden opgelegd aan ambtenaren en zakenlieden naar aanleiding van de Russische annexatie van de Oekraïense Krim regio Moskou.

Prokhorov zelf is nog niet getroffen door westerse sancties en, hoewel hij tegen Poetin streed in de presidentsverkiezingen van 2012, onderstreept hij met deze actie zijn loyaliteit aan de president.

,,Deze verhuizing overtreedt geen NBA-regels en daarom zullen de Nets onder de Russische wetgeving vallen,” aldus de bron. Wat de precieze veranderingen, als die er zijn, voor de club, spelers en fans zullen worden, is nog niet bekend.

2 Reacties
  1. Lennart Beishuizen 7 jaar ago

    Brooklyn Netski

  2. Polderbewoner 7 jaar ago

    Als dit mag van de NBA, dan maakt dit straks de weg vrij voor de sjeiks en andere rijke zakenlieden om vanuit hun eigen land een NBA speeltje te hebben. Is denk ik geen goede ontwikkeling.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen