Eerste vrouwelijke defensive back in collegefootball

Door

Voor het eerst in de geschiedenis kan het collegefootball kennis maken met een vrouwelijke defensive back. Shelby Osborne, cornerback uit Fayetteville, Indiana, kan komend seizoen geschiedenis schrijven als ze gaat spelen voor Campbellsville University (Kentucky). Vrouwen hebben wel vaker meegespeeld in het college football, maar deden dat vaak in de rol van placekicker.

Osborne moet zich met haar 1,58 m en 63 kg staande weten te houden in de NAIA waarin Campbellsville uitkomt. Ze deed veel verschillende sporten tijdens haar high school periode, maar bleef hangen bij football. Ondanks dat ze weinig speeltijd kreeg, besloot ze toch door te gaan met de sport als ze eenmaal op een universiteit werd toegelaten.

Open training

Osborne nam zelf contact op met verschillende universiteiten, maar bij gebrek aan antwoord, besloot ze een open training van de Campellsville Tigers bij te wonen. Ze werd, dankzij haar high school coach, toegelaten tot het team en mag daardoor komend seizoen football spelen op college niveau.

Ook leuk om te lezen