Eerste uitzege voor Lions sinds 2007

Door

Opluchting. Dat gevoel moet er overheersen bij de Detroit Lions na het duel zondag tegen de Tampa Bay Buccaneers. De ploeg van coach Jim Schwartz won met 23-20 en dit betekende voor de ploeg uit Detroit de eerste uitwinst sinds 28 oktober 2007, toen er op bezoek bij de Chicago Bears met 16-7 werd gewonnen.

,,Dit is zo’n belangrijke overwinning voor ons,” verklaarde Schwartz na afloop. ,,Wat er vorig jaar, twee jaar geleden of vorige week is gebeurd, doet er niet meer toe voor ons. We moesten een wedstrijd winnen, daar draaide het allemaal om bij ons.”

Dave Rayner was de gevierde man voor de Lions. Met een fieldgoal in de verlenging bracht hij zijn team in extase.

Voor de Buccaneers had het een hele mooie avond kunnen worden. Voorafgaande aan het duel wisten de spelers van coach Raheem Morris dat concurrent de New York Giants had verloren. ,,Juist omdat we wisten dat we goede zaken hadden kunnen doen, is deze nederlaag zeer vervelend,” gaf Buccaneers-running back Cadillac Willams eerlijk toe. ,,De kansen om ons nu te kwalificeren zijn zeker geslonken, maar je weet het nooit. Er zijn wel eens vaker verrassingen gevallen op de laatste speeldagen.”

Volgende week ontvangen de Buccaneers (8-6) de Seattle Seahawks en reist het op de laatste speeldag naar New Orleans, waar concurrent de Saints dan de tegenstander is. Voor Detroit staat er niks meer op het spel. Volgende week gaan de Lions (4-10) op bezoek bij de Miami Dolphins en sluiten de competitie af met een thuisduel tegen de Minnesota Vikings.

Ook leuk om te lezen