Eenvoudige overwinning Warriors, Curry blinkt uit

Door

CurryTwitter

De Golden State Warriors hebben de eerste wedstrijd van de halve finale tegen de Memphis Grizzlies eenvoudig gewonnen. In eigen huis werd het 101-86. Stephen Curry was de grote uitblinker aan de kant van de Warriors.

Golden State kwam vrijwel nooit in de problemen. De ploeg van coach Steve Kerr was vanaf het begin de betere ploeg en scoorde in de eerste drie kwarten steeds meer punten dan de Grizzlies. Daarnaast hield men Memphis tot maar veertien punten in het derde kwart. Op een gegeven moment stond Golden State zelfs met twintig punten voor. Uiteindelijk zou de club dus met vijftien punten verschil winnen, 101-86.

Thuis
De Warriors zijn door de overwinning nog steeds ongeslagen in de play-offs. De ploeg verloor tijdens het reguliere seizoen maar twee (!) van de 41 thuiswedstrijden. Verder werd Kerr de vijfde coach ooit, die zijn eerste vijf wedstrijden in de play-offs winnend wist af te sluiten.

Mike Conley
Memphis miste vanavond Mike Conley. De point guard had een operatie ondergaan aan zijn gezicht en was niet fit genoeg. Het is nog niet bekend of Conley de volgende wedstrijd wel kan spelen.

Stephen Curry
Stephen Curry was de grote uitblinker aan de kant van de Warriors. De MVP-kandidaat eindigde de wedstrijd met 22 punten, zeven assists en vier steals. Verder raakte hij vier van zijn acht driepunters.

Ook Klay Thompson speelde een goede wedstrijd. In 38 minuten noteerde hij achttien punten en zes assists. Draymond Green raakte net als Curry vier van zijn acht driepunters en was goed voor zestien punten en vijf rebounds.

Marc Gasol & Zach Randolph
Aan de kant van de Grizzlies waren het Zach Randolph en Marc Gasol die uitblonken. Beide spelers scoorden minimaal twintig punten. Gasol werd met 21 punten de topscorer. Daarnaast pakte de center negen rebounds. Van zijn twaalf vrije worpen miste de Spanjaard er slechts één. Randolph raakte negen van zijn vijftien pogingen en noteerde net als Gasol negen rebounds. De power forward noteerde daarnaast twintig punten en vijf assists. Vince Carter en Nick Calathes vielen erg tegen. Carter raakte maar één van zijn zeven schoten. Calathes ging zelfs 0-uit-4.

Dinsdag
Komende dinsdag staat de tweede wedstrijd op het programma. Golden State speelt dan wederom thuis. Het duel begint om 4:30 (Nederlandse tijd).

Foto: Getty Images & Twitter

Ook leuk om te lezen