Een mooie zomer voor WWE

Door

SD_03052013rf_1013[2]Het was de bedoeling dat hier nu een review van Payback en Raw te lezen viel. Met daarin de hoogtepunten, dieptepunten en opvallende zaken. Maar doordat het twee uitermate vermakelijke shows waren, is het interessanter om te kijken waar we nou precies staan aan het begin van de zomer.

Na Wrestlemania is de wereld van de WWE altijd een beetje uitgeblust. Het hele jaar wordt er naar Wrestlemania toegewerkt.  Je hebt grote sterren die dan ineens weer hun opwachten maken zoals The Rock, HHH en The Undertaker maar die verdwijnen (meestal) na ‘The Showcase of the Immortals’ weer van het scherm. En dan krijgen de schrijvers het moeilijk. Want hoe krijg je de fans geïnteresseerd in de minder bekende Superstars?

Nieuwe sterren
De kweekvijver van de WWE, NXT, lijkt deze zomer flink zijn stempel te drukken op de programmering. The Shield, Big E Langston, Fandango, Summer Rae, The Wyatt Family en Curtis Axel krijgen de kans om zich te bewijzen. Ze hebben allemaal een redelijk boeiende verhaallijn om mee te werken en sommigen hebben zelfs al goud om hun middel. Rondom The Wyatt Family wordt door middel van sterke vignettes een enorme buzz gecreëerd waardoor iedereen enorm uitkijkt naar hun debuut.

Mark HenryTerugkerende sterren
Naast de nieuwe sterren, zijn er ook terugkerende sterren. Een deel van hen zijn maar een paar maanden niet op WWE TV geweest zoals Christian, Mark Henry, Brock Lesnar en CM Punk. Maar ook RVD, die we al jaren niet meer in de WWE hebben gezien, komt weer terug en wel tijdens de volgende PPV Money in the Bank.  Voor de jonge honden is dit zeer goed nieuws, want er valt veel te leren van deze ‘veteranen’. Zo zou het helemaal niet raar zijn als de wegen van Mark Henry en Big E maar ook die van Reigns & Rollins en Jericho & Christian elkaar kruisen deze zomer.

Gevestigde sterren
Dan heb je deze ingrediënten al allemaal en dan zijn er ook nog eens de gevestigde namen en Superstars die heel erg tegen hun grote doorbraak aanhikken. Jack Swagger, Alberto Del Rio, Kane, Sheamus, Randy Orton, Chris Jericho en Cody Rhodes zijn een paar namen die deze zomer stappen gaan maken. Maar ook Daniel Bryan zijn ster is rijzende. De reactie die hij op dit moment krijgt van het publiek is alleen te vergelijken met die van CM Punk. Nu hij duidelijk heeft gemaakt dat hij voor de WWE-titel gaat, kan het niet anders zijn dat hij hem deze zomer ook gaat winnen. Ook voor Dolph Ziggler lijkt het een mooie zomer te worden. De reactie van het publiek nadat hij zijn MITB-contract incashte was belachelijk. Vandaar dat het ook een goede stap is van de WWE om hem nu te draaien naar een ‘good guy’. Maar ook van Antonio Cesaro en Damien Sandow kunnen we veel verwachten de komende maanden.

RAW_03252013jg_1033Intrigerende verhaallijnen
Voor het eerst in heel lange tijd hebben zelfs de diva’s een boeiende verhaallijn lopen. Kaitlyn vs. AJ is misschien wel een beetje een herhaling van vroegere verhaallijnen, toch werkt het nu. Ik heb voor het eerst in jaren geboeid zitten kijken naar een damesmatch, normaal is dat het moment om iets te drinken te pakken of naar het toilet te gaan. Na de briljante acteerprestatie van Mark Henry afgelopen maandag, is zijn match met John Cena tijdens Money in the Bank er eentje die je moet zien. De break-up van CM Punk en Paul Heyman is ook een heel goede zet. Sowieso was het onmogelijk geweest om Punk tijdens Payback terug te laten keren en hem geen ‘good guy’ te laten zijn. Zeker niet als je wederom naar de reactie van het publiek kijkt. Dat Brock Lesnar nu ook weer in de mix is gebracht, maakt het des te beter. CM Punk vs. Brock Lesnar op Summerslam is een must see match. Het turnen van Punk maar ook van Alberto Del Rio en Dolph Ziggler is een zeer goede zet. Nu is het alleen nog hopen dat ze Randy Orton ook de kans geven om naar de dark side te gaan, dan hebben ze het helemaal goed voor elkaar deze zomer.

 Foto’s: © 2013 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen