Edwards stapt ook boksring in

Door

Met de lockout die blijft verdergaan is Minnesota Vikings defensive end Ray Edwards klaar om te debuteren als professioneel boxer in casino in Minnesota. Hij heeft een contract van twee jaar getekend en zijn debuut is op 20 mei. Zijn tegenstander is nog niet bekend gemaakt.

,,Het is iets wat ik al altijd wou doen in mijn leven,” zei Edwards. ,,Ik kan niet wachten tot de NFL stopt met de lockout; Je weet nooit wanneer die stopt.”

De trainer van Edwards is Jerr Warner, een voormalig zwaargewicht en professioneel worstelaar. Hij voorspelt dat er mooie tijden aankomen voor Edwards.

,,Veel pro footballspelers hebben het al geprobeerd maar werd genadeloos verslagen,” zei Warner. ,,Ray zal als eerst NFL-speler iedereen verslaan bij de zwaargewichten. Hij is combinatie van Muhammad Ali en Mike Tyson. Hij zal eender welke bokser knock-out slaan. Niemand ziet er uit als Ray, niemand kan bewegen als Ray en niemand werkt zo hard als Ray.”

Edwards zelf is ook niet bescheiden. Hij pochte over zijn overwinningen tijdens het sparren en zei dat het leuk was om andere een pak slaag te geven en dat hij het potentieel heeft om wel eens ‘de beste aller tijden te worden’.

De 26-jarige defensive end zit er niet mee in dat hij een blessure kan oplopen in de ring, daar hij al de laatste vier jaar boksen in zijn trainingspakket stopt. Hij is de tweede speler in de NFL die het boksen opneemt. Safety Tom Zbikowski van de Baltimore Ravens won al zijn eerste twee kampen, zijn derde staat gepland op 23 april.

Foto: nflmocks.com

Ook leuk om te lezen