Edmonds zet punt achter carrière

Door

Veteraan Jim Edmonds heeft besloten een punt achter zijn carrière te zetten. De 40-jarige outfielder tekende onlangs nog een contract bij de Arizona Cardinals, maar het lukte niet om te herstellen van een zware blessure aan zijn achillespees, die hij opliep terwijl hij over de honken rende na een home run in een wedstrijd voor de Cincinnati Reds afgelopen seizoen.

Edmonds debuteerde in 1993 op 20-jarige leeftijd in de Major League voor de California Angels. Een jaar later brak hij definitief door en werd hij de vaste center fielder van de Angels.

Na zeven jaar in Anaheim werd Edmonds in een trade naar de Cardinals gestuurd. Hier kende hij in 2004 het beste seizoen uit zijn loopbaan toen hij .301 sloeg met 42 home runs en 111 RBIs.

Later in zijn loopbaan speelde hij nog voor de Padres, Cubs, Brewers en Reds. Hij eindigt zijn carrière met een career batting average van .283, 393 home runs en 1199 RBIs.

Toch stond hij vooral bekend om zijn geweldige defense. Een kleine zoektocht op Youtube of MLB.com leidt tot een heleboel prachtige highlights, maar onderstaande vangbal is zijn mooiste ooit.

De actie wordt vaak in een adem genoemd met ‘The Catch’ van Willie Mays, wiens ‘over-the-shoulder grab’ alleen meer faam krijgt omdat het tijdens de World Series gebeurde.

Zie hier een compilatie van Edmonds zijn beste catches.

Foto: images.wikia.com

Ook leuk om te lezen