Echte Ajacied kan aan de slag in MLS

Door

van der vaart

Aankomende zomer zullen de wegen van Rafael van der Vaart en Hamburger SV scheidden. In de afgelopen weken kwam het nieuws naar buiten dat de 32-jarige middenvelder mag uitkijken naar een nieuwe club. Op de achtergrond zijn er al verschillende clubs die interesse hebben getoond, waaronder een club uit de MLS.

Red Bulls

Bij New York Red Bulls hoopt men de transfervrije van der Vaart te kunnen verwelkomen. Na het vertrek van Tim Cahill zijn de Amerikanen op zoek naar een ervaren vervanger, en Van der Vaart zou hierbij op het lijstje staan van technisch directeur Andy Roxburgh. Volgens de Duitse krant Bild heeft Van der Vaart inmiddels ook een aanbieding ontvangen van de Amerikaanse club.

Hamburger SV v 1. FSV Mainz 05 - Bundesliga
In zijn eerste periode bij HSV was hij nog succesvol. Zijn tweede periode bij HSV is minder succesvol, als het team vecht tegen degradatie

Terugkeer

Het is geen geheim dat Ajax graag haar oud-speler ziet terugkeren in het rood-wit, en Ajax-trainer Frank de Boer liet al een aantal malen weten graag ervaren spelers aan zijn selectie te willen toevoegen.

Een terugkeer van Rafael van Vaart bij Ajax wordt door velen gezien als een serieuze optie. Hij kan het nieuwe boegbeeld worden bij de Amsterdammers, en het jonge middenveld van Ajax voorzien van de nodige ervaring.

Concurrentie

Naast Ajax en New York Red Bulls zijn er meerdere clubs in de race om de handtekening van de geroutineerde speler. Naar verluidt hebben ook clubs uit Spanje en Italië van der Vaart een aanbieding gedaan.

Zwanger

Op dit moment lijkt Ajax de beste kaarten te hebben, als het gaat om de komst van 109-voudig international. Zeker nu zijn vriendin Sabia Engizek (mogelijk) in verwachting is, en in Nederland kan bevallen van een zoon/dochter.

Moet van der Vaart gaan spelen in de MLS?

Ja, een mooi avontuur voor hem
Nee, een terugkeer bij Ajax is voor hem de beste optie
Nee, hij is nog goed genoeg voor de Europese top
Geen mening

Poll Maker

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen