EA’s Madden NFL 12 tipt NY Giants als Super Bowl winnaar

Door

Naast de vele ‘experts’ die komende week hun voorspellingen over de Super Bowl zullen doen gaan ook de makers van EA’s populaire console spel Madden NFL 12 mee met de pronostiekhype. Zoals elke week de belangrijkste wedstrijden in de NFL worden gesimuleerd door het spel lieten de makers ook de komende Super Bowl tussen de New York Giants en de New England Patriots door de computer spelen. Het resultaat was een spannende wedstrijd waarin een Giants fieldgoal met nog drie seconden op de klok voor het verschil zou zorgen.

Volgens Madden NFL 12 zullen de Giants met nog 8:16 te gaan in het eerste kwart de score openen door een touchdown pass van Eli Manning naar Victor Cruz, en door een touchdown catch van Hakeem Nicks in het tweede kwart de rust in gaan met een 17-10 voorsprong.

Ook het derde kwart is voor de Giants, maar in het vierde kwart weet Tom Brady, die voor 327 yards zal gooien, met twee touchdowns de score op 24-24 te brengen. Met nog 1:50 op de klok is het aan Manning de Giants binnen fieldgoal afstand te brengen, en uiteindelijk zal een 23-yard Lawrence Tynes fieldgoal de wedstrijd beslissen.

Het simuleren van de Super Bowl door Madden wordt inmiddels voor de negende keer gedaan. Van de voorgaande acht edities wist Madden NFL zes keer de juiste winnaar te voorspellen. De missers? Super Bowl 45, waarin de Green Bay Packers te sterk waren voor de Pittsburgh Steelers, en Super Bowl 42, waarin de Giants het perfecte seizoen van de New England Patriots ten einde brachten.

Bekijk op Youtube een korte samenvatting van de wedstrijd zoals Madden NFL 12 hem voorspelt:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen