Earl Bennett tekent bij in Chicago

Door

 

 

            Volgens de letter van de NFL-wet, geldt hij niet als een number 1 receiver. Maar naar Bears-begrippen, is hij dat absoluut wel. Earl Bennett, want om hem gaat het, geldt bovendien als DE safety blanket van quarterback Jay Cutler, die zijn WR al tijdens hun gezamelijke tijd bij Vanderbilt blindelings kon vinden.

Bennett is dan ook een wide receiver waar iedere QB van houdt. Hij is een uitstekende route runner en heeft geweldige handen. Number 80 zal z’n spelverdeler niet snel in de steek laten.

De wide receiver werd vrijdag door zijn werkgever beloond: hij tekende een vierjarige contractverlenging, die als alles loopt zoals gepland goed is voor $18 miljoen. Van die achttien is $9 miljoen gegarandeerd. Bennett kreeg bovendien een tekengeld van $6 miljoen.

,,Ik ben hartstikke blij. Dit zegt veel over deze organisatie en hoeveel ze om ons geven”, reageerde Bennett, kennelijk met een kwinkslag naar Matt Forte, die op Soldier Field nog altijd voor een habbekrats loopt te spelen. Ook voor Forte ligt echter een contract klaar. De $14 miljoen die hem dat garandeert, vindt de running back echter niet voldoende.

 

Hieronder een highlight video van Earl Bennett (plus nog een aardig extraatje: de Jay and Earl Show tijdens Vanderbilt-Tennessee. Wow)

 

Ook leuk om te lezen