Eagles verslaan Giants na sublieme comeback

Door

‘The Great Escape’. Zo kan de sensationele comeback van de Philadelphia Eagles het best worden omschreven. Onder leiding van een sublieme Michael Vick versloegen de Eagles op bezoek in New York de Giants met 38-31 en zijn hiermee de nieuwe leider in de NFC East.

Met nog 7:28 minuten op de klok in het vierde kwart keken de Eagles nog tegen een 31-10 achterstand aan. Niemand gaf nog een kans voor de kansen van de Eagles. ,,Dit is waarschijnlijk de allermooiste comeback uit mijn loopbaan,” gaf Vick gelijk na de wedstrijd aan. Met twee touchdown passes en een zelf binnen gelopen touchdown was hij de leider voor de bezoekers tijdens de comeback.

Maar het was uiteindelijk niet Vick die aan de basis stond van de winnende touchdown. DeSean Jackson scoorde een 65 yards touchdown nadat hij eigenhandig een trap van Giants-rookie Matt Dodge had opgevangen. ,,Ik heb op dit moment nog niet echt door hoe belangrijk die laatste actie was,” erkende de matchwinnaar gelijk na afloop. Op weg naar de endzone liep Jackson niet gelijk rechtdoor, maar liep triomfantelijk eerst horizontaal langs de endzone om vervolgens een touchdown te scoren. ,,Op het moment dat ik vertrok wist ik dat ik ging scoren. Dan ga je dus even nadenken wat je kan doen om het vieren. Ik vond dit wel leuk,” verklaarde hij zijn actie.

Waar het feest was bij de Eagles, was de stemming bij de Giants een heel stuk minder vrolijk. Giants-headcoach Tom Coughlin gooide na zijn laatste actie zijn notitieblok op de grond en stormde gelijk af op Dodge. De rookie kicker had de opdracht gekregen om de bal buiten de lijnen te schieten, maar zijn poging mislukte jammerlijk. ,,Ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn loopbaan,” stamelde Coughlin teleurgesteld. ,,Ik voel mij op dit moment zo enorm leeg. Echt een gigantische deceptie.”

Door de zege van de Eagles, die tevens een clubrecord vestigden met de 28 punten die zij scoorden in het vierde kwart, is de ploeg van coach Andy Reid bijna zeker van plaatsing voor de play-offs. In de komende twee thuiswedstrijden tegen de Minnesota Vikings of de Dallas Cowboys hebben ze genoeg aan een overwinning om de NFC East op hun naam te schrijven.

Voor de Giants wordt de situatie wat lastiger. Zij moeten de laatste twee wedstrijden op bezoek bij de Green Bay Packers en de Washington Redskins en zullen beide wedstrijden winnend af moeten sluiten om nog kans te maken op een verlenging van het seizoen.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen