Eagles dankzij oersterke verdediging en prima Sanchez in blowout langs Panthers

Door

Carolina Panthers v Philadelphia EaglesWat we gisteren al in de voorbeschouwing meldden bleek ook afgelopen nacht. De Carolina Panthers (3-6-1) lijken op geen enkele manier op het sterke team dat vorig jaar op indrukwekkende wijze de NFC South won. Voor quarterback Cam Newton werd de trip naar Philadelphia een ware nachtmerrie. Hij kreeg drie intercepties achter zijn naam en de Eagles defensie wist hem negen maal te bereiken voor een sack. Hoe een sack eruit ziet weten velen wel. Hoe het gevierd wordt is iedere keer weer anders.

Niet alleen de verdediging speelde sterk, ook special teams deed een flinke duid in het zakje; uiteraard onder aanvoering van Darren Sproles. Dit is één van zijn twee scores:

Als invaller voor de geblesseerde Nick Foles wist Eagles quarterback Mark Sanchez zich prima staande te houden. Hij gooide 20/37 voor 332 passing yards en twee touchdowns. De thuisploeg koos daarmee opvallend vaak voor de optie door de lucht. LeSean McCoy verzamelde daardoor slechts negentien yards, maar noteerde wel een touchdown. Belangrijkste wapen voor Sanchez bleek rookie wide receiver Jordan Matthews die zeer tevreden mag zijn met zeven recepties voor 138 yards en twee touchdowns. Voor de Panthers kwam de aanvallende hulp zoals verwacht van Greg Olsen en Kelvin Benjamin. De rookie wide receiver ving drie ballen, waarvan twee touchdowns en speelt een geweldig seizoen. Een lichtpuntje voor de verder zwakke Panthers, die alleen in het vierde kwart – toen het er niet meer toe deed – nog wat punten op het scorebord konden toveren. Dat laatste kwart werd volgens commentator Jon Gruden zo slecht dat hij de blender er maar bij pakte.

De Eagles (7-2) blijven eerste in de NFC East en houden vooralsnog de Dallas Cowboys op afstand. De Carolina Panthers (.350) staan nu tweede in de NFC South, achter de New Orleans Saints (.444) die net als alle andere teams in deze divisie een losing record hebben.

Eindstand: Panthers 21 Eagles 45

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen