Dwyane Wade: ‘Geluk dat er niet meer spelers uitvielen’

Door

BannerPlayoffs

De Miami Heat wilden na afloop van de 110-95 nederlaag tegen de San Antonio Spurs in Game 1 van de NBA Finals niet de samenzweringskaart spelen. Neemt niet weg dat Dwyane Wade zijn frustraties uitte over de zware omstandigheden in het AT&T Center. “Het is de NBA Finals. Je wilt hier niets mee te maken hebben. Het is al lastig genoeg om San Antonio proberen te verslaan op hun eigen veld.”

Het kwik in de zaal steeg boven de dertig graden door een defecte airconditioning. Handdoeken met pakken ijs werden aan de spelers uitgedeeld en de fans in het stadion wapperden erop los voor verkoeling. LeBron James had zichtbaar last van het tropische klimaat, de viervoudig MVP haalde het eind van het duel niet door krampaanvallen en hij zag dat Miami in de laatste 7+ minuten een 26-9 run om de oren kreeg.

“Het is duidelijk dat kramp opspeelt in deze temperaturen”, vervolgt Wade. “Het had zelfs nog erger kunnen uitpakken, aangezien spelers licht in hun hoofd werden. LeBron went down, maar we mogen van geluk spreken dat er niet meer spelers uitvielen.”

Zweten in de kleedkamer
Manu Ginobili van de Spurs had in eerste instantie niets in de gaten van de omstandigheden, totdat de 36-jarige Argentijn tijdens halftime in de kleedkamer meer begon te transpireren dan op het veld.

“Het was voor beide ploegen zwaar”, meent Spurs’ coach Gregg Popovich. “De spelers oogden vermoeid door de omstandigheden, dus probeerden we wat sneller spelers te wisselen dan normaal gesproken. Dat kwam het ritme van de wedstrijd niet ten goede, maar wat wil je ook? Het was verschrikkelijk heet in het stadion.”

Wade, die in zijn periode voor de universiteit van Marquette op eigen zeggen een aantal hot games speelde, wil de nederlaag niet ophangen aan de zware omstandigheden. “We hadden een goede kans om te winnen, maar lieten dat na.”

Game 2 van de NBA Finals is zondag in San Antonio. Zeer waarschijnlijk met een werkende airconditioning.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Toch opvallend dat de beste atleet ter wereld als enige krampen krijgt…

  2. roy bruce 7 jaar ago

    @Vincent van Genechten, ja hé. Maar ik hebn vernomen dat James dit vaker heeft onder zulke omstandigheden. Vraag is of Spurs een bewuste taktiek heeft toegepast.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen