Dwight Howard: ‘Als God het wil, dan speel ik met Derrick Rose’

Door

Als aankomend free agent is het natuurlijk slim geen enkele deur resoluut dicht te mieteren. Dat spel van openhouden beheerst Dwight Howard, net zoals basketballen, tot in de puntjes. En zo is hij best bereid de deurklink van de Chicago Bulls vast te houden, zo liet hij weten aan The Tribune

Geen enkele bedenking heeft hij om de spotlight te delen met iemand als Derrick Rose in zijn team, meldde D12. ,,Als ik nu met Derrick zou kunnen spelen en God zou het willen, dan gebeurt dat. Het heeft niets maken of ik niet met hem zou willen spelen. Ik hou van hem. Hij is mijn broer”, gaf de 26-jarige center desgevraagd aan.

In de zomer van 2012 mag ‘Superman’ gaan en staan waar hij wil als contractloos speler. Een trade leek voor de start van het seizoen in de maak, maar ondanks serieuze interesse van bijvoorbeeld de New Jersey Nets bleef hij bij de Orlando Magic. Verder schijnen beide ploegen uit Los Angeles hem graag aan te willen trekken en hebben de Dallas Mavericks plannen met hem.

Vorige week verklaarde de b-baller in kwestie nog aan Sports Illustrated ook open te staan voor een avontuur bij de Boston Celtics. Wat de basketbalmastodont betreft valt daar best over te praten. Daarvoor hoeft Boston’s general manager Danny Ainge alleen maar over de telefoon op te pakken. 

En nu kunnen de volgers ook de naam van de Chicago Bulls aan het lijstje toevoegen. Tenminste wat Howard betreft. Een trade naar de Bulls lijkt overigens de definitie van een long shot. Daarnaast bestaat ook nog gewoon de kans dat hij de Magic trouw blijft en alle belangstelling gebruikt om zijn prijs op de markt op te drijven.  

Al ontstaat het beeld dat de vijfvoudig All Star het wel gehad heeft in Orlando. In het dramatische verlies tegen de New Orleans Hornets (26 punten verschil, SA.) gaf hij zijn ploegmakkers een verbale oorwassing. ,,Als jullie niet willen spelen, blijf dan in de kleedkamer”, bitste hij zijn teamgenoten vrijdag in de rust toe.

De brigade van Stan van Gundy draait momenteel niet best. Dat bewijzen bijvoorbeeld ook de twee nederlagen tegen de Celtics: een pijnlijke 87-56 nederlaag en een paar dagen later gooide de huidige nummer zes in de Eastern Conference een voorsprong van 27 punten weg tegen de Bostonians (91-83).

Howard zal inzien, zolang er geen versterkingen komen, dat de Magic niet snel een kampioenschap kunnen winnen. Een overstap naar een ware contender lijkt dan toch een logische stap, inclusief het juiste salarisstrookje natuurlijk. Ongetwijfeld krijgt deze stoelendans snel een vervolg.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen