Dustin Jeffrey (NHL Penguins) tekent in Tilburg

Door

DESTIL Trappers Tilburg uit de Nederlandse Eredivisie heeft Dustin Jeffrey vastgelegd. De 24-jarige Canadees komt over van Pittsburgh Penguins uit de National Hockey League. De komst van de center is mogelijk door de aanhoudende lock-out, die de aanvang van het seizoen vooralsnog onmogelijk maakt.

Jeffrey, afkomstig uit Sarnia, Ontario, is een product uit de ijzersterke Ontario Hockey League. Hij kwam een jaar uit voor Mississauga IceDogs en drie seizoenen voor Sault Ste. Marie Greyhounds. In 246 duels was Jeffrey goed voor 252 punten (100 goals en 152 assists). In oktober 2007 tekende de aanvaller een driejarig entry-level contract bij Pittsburgh Penguins waar hij afgelopen seizoen een tijd lang op één lijn speelde met superster Sidney Crosby. Dustin Jeffrey scoorde tot nu toe 21 punten (12 goals, 9 assists) in 66 duels op het hoogste niveau, waarvan 26 wedstrijden afgelopen seizoen.

De fysiek sterke forward debuteerde op 26 december 2008 in de NHL en zes dagen later, op nieuwjaarsdag 2009, scoorde hij zijn eerste goal tegen Boston Bruins.  Sinds die tijd pendelt Jeffrey op een neer tussen de American- en National Hockey League. “Wij zijn erg blij met zijn keuze om bij Trappers te komen spelen gedurende de staking in de NHL”, vertelt Trappers technisch manager René de Hondt. “Dustin Jeffrey is het type aanvaller dat makkelijk scoort, maar tevens oog heeft voor zijn ploeggenoten. Een leider, zowel binnen als buiten het ijs. En dat kunnen wij bij onze jonge groep goed gebruiken.”

Ook coach Barry Smith is verguld met de komst van de Canadese aanvaller: “Het is een enorme boost voor ons team om iemand te hebben die kan scoren en een continue dreiging vormt als hij op het ijs staat. Hij is een grote, sterke centrumaanvaller die goed uit de voeten kan met alle facetten van ‘t spel. Zijn effectieve penalty kill- en powerplay-ervaring zullen ons absoluut helpen.”

Het is te hopen dat deze mooie transfer voor Tilburg het begin is van meer NHL-spelers in de Nederlandse Eredivisie. Eerdere deze week tekenden All-Stars Claude Giroux en Daniel Briere al contracten in Duitsland, waardoor de kans op het zien van toptalent uit de NHL voor Nederlandse fans aanzienlijk groter is dit najaar. Ondanks de teleurstelling over het uitgestelde seizoen 2012-2013 is dit voor NHL-fans in Nederland een mooie pleister op de wonde.

Bron: Trappers.nl & SportAmerika.nl
Foto: Getty Images

1 Reactie

Ook leuk om te lezen