Durant teveel van het goede voor Nuggets

Door

Wat Kobe Bryant is voor de Lakers is Kevin Durant voor de Oklahoma City. Tegen de Denver Nuggets bewees de jonge All Star eens temeer dat hij met zijn klasse wedstrijden, en nu zelfs een serie, kan beslissen. In game 5 was het simpelweg teveel Durant voor Denver.

Dat de Thunder voor het eerst in hun jonge historie in Oklahoma een playoff-serie winnend afsluit, komt voor een groot deel op het conto van de 22-jarige small forward.In de allereerste partij loodste hij zijn ploeg met 41 punten langs de nummer 5 van het westen.

In game 5 herhaalde hij dit puntenkunstje, wat voor hem een evenaring betekende in de postseason. Veel punten maken is knap, maar het draait er vooral om wanneer je ze maakt. Juist op de belangrijke momenten neemt hij aanvallend én verdedigend zijn verantwoordelijkheid en toont hij aan koelbloedig te zijn.

Met nog zo’n 4 minuten te gaan, had Denver 9 punten meer (91-82). Game 6 lonkte. Maar Durant zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat dit slechts bij een gedachte bleef. De topscoorder van de NBA schoot zijn team in de eindfase naar de zege. Zo maakte hij de laatste 9 punten van de Thunder, waaronder een driepunter die met 12 seconden voor de zoomer de 100-97 betekende.

Deze klap kwam Denver niet meer te boven, want Durant blockte daarna nog een poging van JR Smith en point guard Arron Afflalo miste vanachter de ark.

,,Kevin nam de wedstrijd gewoon over”, waren de lovende woorden van zijn ploegmaat Nick Collison. ,,Het was een buitengewone prestatie.”

Zelf bleef de man van de serie er heel nuchter onder. ,,Ik voelde meer vertrouwen dan ooit in de playoffs. Ik probeerde de momenten te grijpen en daar zo goed mogelijk van te profiteren. Mijn ploeg bleef me de bal geven. Ik was in staat goede spots te vinden en gelukkig maakte ik de schoten”, klonk het als gewoonlijk heel bescheiden.

Opnieuw moest Denver lijdzaam toezien dat Oklahoma de iets betere was. Juist een meerwaarde als Durant is wat de selectie van George Karl kan gebruiken. Niemand in zijn ploeg wist in deze serie een wedstrijd uit het vuur te slepen, zoals de nummer 35 van Thunder dat deed.

Teleurgesteld beet Karl op z’n lip. Ondanks de 4-1 nederlaag was zijn team niet kansloos geweest. ,,We konden deze wedstrijd niet binnenhalen, net zoals dat in de eerste wedstrijd niet lukte. Beide nederlagen zijn nu moeilijk te slikken”, zei hij.

Voor de nummer 4 van het westen gaat het avontuur verder. In alle rust kunnen Scott Brooks en zijn spelers zich gaan voorbereiden op de volgende tegenstander. Dat wordt Memphis Grizzlies of San Antonio Spurs. Wat Durant betreft, wordt de halve finale niet het eindstation. ,,Dit is voor ons slechts de eerste stap. We willen verder”, klonk het gedecideerd.

Zie hier de samenvatting tussen de Nuggets en de Thunder:

Foto:

Ook leuk om te lezen