Durant over Marcus Smart: ‘Hij kan nu in de NBA spelen’

Door

Big 12 Basketball Tournament - Quarterfinals“We zagen voor de wedstrijd Kevin Durant zitten, dus wilden we een show opvoeren”, zei Marcus Smart. En een show gaven Smart en de Oklahoma State Cowboys (7) dinsdag tegen de Memphis Tigers (11). Smart scoorde 39 punten in de 101-80 overwinning. “Marcus kan zo overstappen naar de NBA”, aldus Kevin Durant tegenover USA Today Sports.

De superster van de Oklahoma City Thunder was onder de indruk van Smart’s all-round game. “Scoren, rebounds, passen en het blocken van schoten. Hij ging zijn team voorop in de strijd. Ik wist al dat hij veel kon in het veld, maar ik hou van de manier waarop hij zich gedraagt binnen de lijnen.”

Smart is begonnen aan zijn tweede jaar voor Oklahoma State (afgelopen seizoen goed voor 15.4 punten en 5.8 rebounds) en schreef zich dus niet in voor de 2013 NBA Draft. Hij wil zijn spel nog een jaar verbeteren op college-niveau, en geef hem eens ongelijk. “Dat extra jaartje helpt hem om het spel beter te begrijpen”, meent Durant. “Ik wens hem veel geluk.”

Smart met 39 punten tegen de Memphis Tigers:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen