Durant en Love versterken Team USA opnieuw

Door

2010 USA Basketball Men's National Team Showcase
Terwijl 28 jonge talenten op dit moment in Las Vegas indruk proberen te maken op Team USA coach Mike Krzyzewski, kwam managing director Jerry Colangelo met goed nieuws voor volgend jaar. Kevin Durant en Kevin Love zijn de eerste twee Olympiërs die volgend jaar ook mee zullen doen aan het WK in Spanje. Beide forwards waren het afgelopen jaar actief in Londen voor Team USA.

Verrassend
Dat Durant en Love mee zullen doen volgend jaar is wel verrassend te noemen. Beide spelers waren niet alleen in Londen actief, maar vier jaar geleden ook in Istanbul op het WK. Tijdens het laatste WK versloeg Amerika het gastland met ruime cijfers.

Op dat toernooi werd Durant uitgeroepen tot MVP. Daar was hij door de afwezigheid van onder meer James, Anthony en Bryant de absolute leider van het team. Volgend jaar zal het moeilijker worden voor Team USA aangezien de Spanjaarden voor eigen publiek zullen spelen.

Anderen
Naast Durant en Love heeft ook Westbrook al aangegeven waarschijnlijk mee te doen met Team USA. Coach K hoopt op een goede mix tussen de Olympiers en wat jonge talenten die zich deze dagen mogen bewijzen in Las Vegas. Met onder andere Kyrie Irving (Cavaliers), Paul George (Pacers), Anthony Davis (Pelicans), Damian Lillard (Trail Blazers) en John Wall (Wizards) is het een sterke groep. Vooral op de point guard positie is er keuze zat voor Kryzewski.

Spanje
Het is nog de vraag hoeveel toppers uit de NBA mee gaan doen in Spanje. De FIBA veranderde de naam al van het toernooi naar ‘FIBA World Cup’, om het commercieel ook aantrekkelijker te maken. Veel Amerikanen vertegenwoordigen hun land liever op de Olympische Spelen. De FIBA hoopt met het WK meer sterren te kunnen lokken. In tegenstelling tot de Amerikanen zijn de andere landen wel altijd op volle sterkte op een WK.

Behalve gastland Spanje en Olympisch kampioen Amerika hebben Nieuw Zeeland en Australië zich ook gekwalificeerd voor het WK. Volgende maand zijn op de andere continenten ook kwalificatietoernooien. In Europa zal het EuroBasket toernooi pas in september plaatsvinden. België is een van de deelnemende landen op het kwalificatietoernooi in Slovenië.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen