Durant: ‘Eigenaren moeten ons tegemoet komen’

Door

Nadat we eind vorige week Dennis Rodman hoorde zeggen dat de spelers moesten buigen voor de eisen van de teameigenaren, denkt Kevin Durant daar heel anders over.

De ster van de Oklahoma City Thunder sprak maandagavond tegenover ESPN uit dat hij denkt het tijd voor tijd wordt voor de teameigenaren om eens tegemoet te komen aan de eisen van de spelers.

,,Het is een heel duidelijk verhaal: als we zo doorgaan komt er geen einde aan de NBA lockout. Daarom denk ik dat de eigenaren ons tegemoet moeten komen. Op dit moment heb ik niet het gevoel dat ze ons proberen te helpen.”

Volgens Durant, die het afgelopen seizoen goed was voor een gemiddelde van 27,7 punt per wedstrijd, is de spelersvakbond al een stuk dichterbij de wensen van de teameigenaren gekomen. ,,Wij hebben al heel wat opgeofferd, maar we zijn nog niet echt dichter tot elkaar gekomen. Daarom zou het mooi zijn als zij nu ook wat tegemoet willen komen.”

Maandag hadden beide partijen afzonderlijk een gesprek met de afgelopen week aangestelde mediator George Cohen. Vandaag volgt er weer een gezamenlijke bespreking.

David Stern, de grote baas van de NBA, gaf al eerder aan dat deze week een cruciale week is voor de NBA. ,,Komen we deze week niet tot een akkoord, dan denk ik dat het heel lastig gaat worden om dit seizoen nog te basketballen.”

Foto: flickr.com

Ook leuk om te lezen