Spurs verslaan Mavericks in Texaans onderonsje

Door

1recap1

Dallas Mavericks @ San Antonio Spurs 91-92

Het was een Texaans onderonsje deze donderdagavond in de NBA. De San Antonio Spurs (nog steeds zonder Tony Parker), momenteel op de eerste Play-Off seed. Tegen de Dallas Mavericks, momenteel op de tiende seed en hierdoor niet van de partij bij de Play-Offs. Maar aan de wedstrijd kon je niet echt opmaken wie nou de eerste en de tiende plek in bezit heeft. Tot aan de laatste seconde konden de Mavs het goed bijhouden met de Spurs en ze konden de wedstrijd met nog 3 seconden te gaan, nog winnen ook nog. Dit gebeurde uiteindelijk niet en dus gingen de Spurs er vandoor met de overwinning. De overwinning die ze vooral te danken hebben aan Tim Duncan. De veteraan en toekomstig Hall-Of-Famer liet deze wedstrijd zijn 757steDouble-Double noteren.

De Center eindigde de wedstrijd met 28 punten en 19 rebounds. Hij begon de wedstrijd eigenlijk nog niet eens zo goed, in de eerste helft schoot Duncan namelijk maar drie van zijn tien schoten raak. Maar dit werd allemaal goed gemaakt in de tweede helft. In het derde kwart schoot Duncan alle zes zijn schoten raak. In het vierde schoot hij 3 van de 4 raak.

Bij de Mavericks waren de sterren Dirk Nowitzki en Vince Carter zoals altijd de belangrijkste mannen. Dirk eindigde de wedstrijd met 21 punten en 11 rebounds. Vince noteerde 10 punten en 8 rebounds.

De Spurs krijgen zaterdag voor de volgende wedstrijd de Cleveland Caveliers van Kirie Irving op bezoek. De Mavericks moeten het vanavond ook op gaan nemen tegen de Cleveland Caveliers.

New York Knicks @ Portland Trailblazers 90-105

De met blessures geteisterde Knicks konden zich niet verweren tegen het geweld uit Portland. Damian Lillard, die zich nu toch al wel de Rookie of the year mag gaan noemen, liet weer eens geweldige cijfers zien. De PG noteerde 26 punten, 10 assists en 2 rebounds. Ook Lamarcus Aldrigde en J.J. Hickson waren op dreef. LA liet 22 punten en 10 rebounds noteren, terwijl J.J. op zijn beurt zijn 36ste Double-Double van het seizoen liet noteren met 12 punten en 16 rebounds.

De Knicks zonder Tyson Chandler, Amar’e Stoudemire en Carmelo Anthony waren hier niet bestand tegen. Maar welke ploeg uit de NBA zou het zonder hun drie beste spelers wel gelukt zijn? Gelukkig voor de Knicks hebben ze J.R. Smith nog. De lopende tattoosalon liet 33 punten noteren. Nu maar hopen voor de Knicks en voor ons dat Carmelo, Amer’e en Tyson snel terug zijn.

Ook leuk om te lezen