Duke boekt belangrijke zege op Florida State

Door

Duke Blue Devils heeft een belangrijke zege geboekt op conferencerivaal Florida State in strijd om de eerste plaats in de ACC conference. Op bezoek bij de als vijftiende geplaatste Seminoles in Florida waren de mannen van coach Mike Krzyzewski met 74-66 te sterk. Duke, vijfde op de ranglijst, was onder leiding van Austin Rivers (20 punten) en reserve Andre Dawkins (22 punten) een maatje te groot. De twee teams stonden voorafgaand aan het duel op gelijke hoogte in de conference.

Het was voor Duke de revanche die ze zochten na de nederlaag op eigen veld van een maand geleden. Al wilde Rivers dat niet zo noemen. “We waren niet op zoek naar revanche, maar we wilden hier echt heel erg graag winnen. We waren niet bezig met de nederlaag, maar meer met het feit dat ze op gelijke hoogte stonden met ons en North Carolina. Het was een hele belangrijke wedstrijd voor ons”, stelde de Duke-guard.

Voor Florida State was het de eerste thuisnederlaag tegen een opponent uit de ACC. Duke gaat nu samen aan de leiding met North Carolina, terwijl Florida nu een wedstrijd achterstand heeft op de twee. De laatste wedstrijd van het seizoen gaat tussen Duke en North Carolina, een duel waarin hoogstwaarschijnlijk wordt bepaald wie als nummer één geplaatst aan het plaatsingstoernooi begint.

Het als veertiende geplaatste Murray State blijft ook maar winnen. De Racers waren veel te sterk voor Tennessee State, zeker in de eerste helft. Het verschil bedroeg toen al zeventien punten en uiteindelijk stond er een 80-62 eindstand op het scorebord. Isaiah Canaan was weer de grote man bij Murray State met 24 punten en 4 assists.

Ook leuk om te lezen