Ducks stellen Boudreau aan als nieuwe hoofdcoach

Door

Voor de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen de Montreal Canadiens waren de Anaheim Ducks bezig met een bijzonder slechte reeks waarin zeven wedstrijden op rij werden verloren. Tegen de Canadezen leek een ommekeer te zijn ingezet, aangezien de Ducks dit duel met 4-1 wisten te winnen. Toch besloot het management van de club om coach Randy Carlyle op straat te zetten en voormalig Capitals-coach Bruce Boudreau (foto) aan te stellen als zijn vervanger.

„Het was een bijzonder moeilijke beslissing,” aldus Bob Murray, Executive Vice President van de Ducks. „Randy [Carlyle] is een fantastische hoofdcoach en heeft meer dan zes seizoenen erg goed werk geleverd voor ons. Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn toewijding en inzet voor de organisatie en, niet op de laatste plaats, voor het Stanley Cup-kampioenschap [in 2007].”

„Op dit moment vonden wij echter dat er een frisse wind nodig was in het team. Bruce [Boudreau] heeft al bewezen een echte winnaar te zijn en hij heeft een prachtige staat van dienst. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat we onder zijn leiding toch nog een mooi seizoen tegemoet kunnen gaan.”

Alhoewel de Ducks hun laatste wedstrijd dus wonnen, komt het ontslag van Carlyle niet als een complete verrassing. Het team uit Anaheim kent op dit moment een record van 7-13-4 en bezetten daarmee de veertiende plek in de Western Conference en over de hele NHL gezien staan ze zelfs negenentwintigste.

De vervanger van Carlyle is zeker geen onbekende voor de ijshockeywereld. Boudreau was tot voor kort nog succesvol als coach van de Washington Capitals. Voor die ploeg bouwde hij een season record op van 201-88-40, waarmee hij in het moderne tijdperk de coach is die als snelste de grens van 200 overwinningen wist te behalen. Tevens won Boudreau in 2008 de Jack Adams Award voor beste coach van de NHL en won hij in 2010 met zijn team de President’s Trophy als het beste team van de NHL na het reguliere seizoen.

Ook dit seizoen begonnen de Capitals voortvarend door hun eerste zeven wedstrijden te winnen. Hierna kwam echter de klad erin en wist de ploeg van Boudreau nog maar vijf zeges te behalen in vijftien wedstrijden. Afgelopen maandag greep het management van de Capitals in door Boudreau te ontslaan, maar vanaf vandaag kan hij dus weer aan de slag als hoofdcoach van de Anaheim Ducks. Aan de andere kant van het land wacht hem een hele uitdaging om de dolende Ducks weer op de rails te krijgen.

Foto: cappersmall.com

Ook leuk om te lezen