Ducks bijna verzekerd van plaats in play-offs

Door

Edmonton Oilers v Anaheim Ducks

De Anaheim Ducks zijn bijna verzekerd van een plaats in de play-offs. In eigen huis versloegen de Ducks de Edmonton Oilers met 1-2.

Die plaatsing kan vanavond al een feit worden, als de Dallas Stars in eigen huis aantreden tegen de Los Angeles Kings. Bij verlies na reguliere speeltijd zijn de Ducks verzekerd van een plekje in het naseizoen. Zondag verzekerden de Chicago Blackhawks zich al van een plaats in de play-offs in de Western Conference.

Radek Dvorak was de grote man voor de Ducks in het thuisduel met de Edmonton Oilers. De winger schoot zes keer op doel en passeerde daarmee tweemaal doelman Devan Dubnyk, die met 36 reddingen een drukke avond kende.

Verder was het een pikant duel voor Edmonton-defenseman Justin Schultz. De verdediger maakte afgelopen zomer als free agent de overstap van Anaheim naar Edmonton en speelde nu zijn eerste duel als een Oiler in Anaheim. De verdediger stond te boek als groot talent en zijn overstap werd dan ook beloond met een fluitconcert. Een fluitconcert dat per ongeluk ook Nick Schultz wel eens ten dele viel en juist hij maakte het enige doelpunt van de wedstrijd voor de bezoekers.

De Oilers staan nu elfde en zullen nog een boel wedstrijden moeten winnen om de play-offs te gaan halen. De achterstand op nummer 8, de Detroit Red Wings, is 4 punten met nog 9 wedstrijden te gaan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen