Drew Brees vijf jaar langer Saint

Door

Vijf jaar, honderd miljoen dollar en daarvan zestig miljoen gegarandeerd. Dat was er nodig om Drew Brees over de streep te trekken om langer bij de New Orleans Saints te blijven. De man die afgelopen seizoen met 5467 yards het all-time passing record in één seizoen in handen kreeg maakt daarmee een einde aan een lange periode van onzekerheid. Tevens biedt deze deal voor de Saints wat continuiteit na het tumultueuze voorjaar rond ontslagen en schorsingen vanwege “bountygate“.

De 1.83m lange Texaan staat over het algemeen bekend als een van de beste quarterbacks in de NFL en het was de Saints er alles aan gelegen om hem langer vast te leggen. Dat is nu gelukt, maar niet voordat Brees het hoogste gegarandeerde salaris ooit in een NFL-deal kreeg. Reeds in het eerste jaar van het contract strijkt de 33-jarige Purdue graduate $40 miljoen dollar op.

Het is overigens nog maar de vraag of Brees zijn recente successen, zoals de SuperBowl XLIV (2010) titel en MVP award, kan overtreffen nu zijn geliefde coach Sean Payton een jaartje moet uitzitten, maar als iedereen straks is teruggekeerd heeft Brees nog vier jaren in New Orleans te gaan en dus lijkt er vooralsnog voor hemzelf geen vuiltje aan de lucht.

Enthousiast liet Drew Brees namelijk op Twitter weten vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. “Deal is Done! Love you, Who Dat Nation. See you soon!” Geef hem eens ongelijk.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen